9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieGrecia beneficiază de o nouă tranşă de 6,7 miliarde de euro în...

Grecia beneficiază de o nouă tranşă de 6,7 miliarde de euro în programul de asistenţă financiară

Eurogrupul a salutat progresele înregistrate de Grecia în implementarea reformelor, apreciind că ţara este în grafic pentru a ieşi din ultimul acord de asistenţă, care se încheie în august 2018, şi de a se finanţa de pe pieţele de obligaţiuni, informează Agerpres.

“Avem nişte veşti bune”, a afirmat noul şef al Eurogrupului, portughezul Mario Centeno, în timp ce anunţa acordul încheiat la Bruxelles. El a adăugat că acordul “reflectă efortul imens şi cooperarea excelentă între Guvernul de la Atena şi instituţiile europene”.

Autorităţile elene au depăşit în ultimii trei ani ţintele fiscale şi au continuat să crească procesul de colectare a taxelor.

“Vom începe curând discuţiile pentru măsuri de reducere a poverii datoriei Greciei”, a anunţat Centeno.

Şi ministrul elen de Finanţe, Euclid Tsakalotos, a apreciat că a fost o “întâlnire foarte bună” şi a salutat referirile Eurogrup la reducerea datoriei Greciei.

Şi Banca Centrală a Greciei a cerut creditorilor internaţionali măsuri de reducere a datoriei publice a Greciei care să fie implementate în 2018, altfel ţara ar putea avea nevoie de un nou pachet de asistenţă financiară.

În 2016, datoria Greciei era la 179% din PIB, cel mai ridicat nivel din zona euro.

Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă