15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieGermania va plafona viitorul buget UE la 1% din Venitul Naţional

Germania va plafona viitorul buget UE la 1% din Venitul Naţional

Statele membre UE sunt angrenate într-o bătălie privind bugetul, care ar urma să fie votat anul viitor, iar miniştrii pentru Afaceri Europene se întâlnesc luni la Bruxelles pentru discuta problema.

Surse diplomatice au anunţat că Germania – cel mai mare contributor net la bugetul UE – va prezenta propunerea la reuniunea de luni.

De asemenea, miniştrii pentru Afaceri Europene vor discuta la Bruxelles cum pot condiţiona finanţarea europeană de respectarea valorilor blocului comunitar, inclusiv statul de drept, un plan care ar putea duce la o confruntare între ţările liberale din Europa Occidentală şi fostele state comuniste Polonia şi Ungaria din Est.

Varşovia şi Budapesta – unii dintre cei mai importanţi beneficiari de fonduri europene – sunt acuzate de ţările UE mai bogate că subminează democraţia.

Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE speră că liderii statelor din UE vor putea ajunge la reuniunea din octombrie la un proiect de buget pentru perioada 2021 – 2027.

Dar alte ţări cred că va dura mai mult, pe fondul problemelor legate de Brexit şi al modului în care statele vor trebui să-şi majoreze contribuţia la bugetul UE pentru a compensa pierderea finanţării britanice.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă