15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuVoltaj Ð un nume care a facut istorie

Voltaj Ð un nume care a facut istorie

Infiintata in 1982, trupa Voltaj a avut o personalitate prea puternica pentru regimul comunist, reprezentand pentru unii un pericol social. Prima piesa “Nori de hartie” a constituit capul de afis al primului concert, tinut la Casa de cultura “Mihai Eminescu”. Dar anii au trecut si in trupa au avut loc schimbari esentiale.
Prima aparitie discografica are loc in anul 1995, la 13 ani de la infiintarea formatiei, iar un an mai tarziu, in decembrie, este lansat primul album Voltaj – “Pericol de moarte”, album care a fost apreciat de fani si specialisti, fiind o colectie de hituri ale trupei: “Lumina”, “Nori de hartie”, “Arma ta”, “Cenusa si diamante”, “Ochii tai” etc.
In iulie 1998 are loc o schimbare esentiala in componenta trupei prin aparitia solistului vocal Calin Gruia iar in anul 2002 are loc ultima schimbare, trupa fiind alcatuita astazi din:
– Calin Gruia, nascut in zodia Gemenilor, inca de mic a fost pasionat de lucrurile exacte si a fost foarte rational… asta pe de o parte. Pe de alta parte insa, ii place sa cante, sa viseze si sa-si imagineze tot felul de lucruri.
– Gabi Constantin a inceput cu muzica o data cu prima auditie Beatles. Si asta fiind prin clasa a VIII-a. “Desi tatal meu asculta Tom Jones, mie nu prea imi placea acel gen de muzica. Poate si din spirit de fronda a ceea ce asculta el, considerand ca nu puteam avea aceleasi gusturi”.
– Bobby Stoica isi aminteste ca avea o placere nebuna in a desface toate aparatele din casa, pe cand avea varsta de 10 ani, nestiind ca se va folosi de acele lucruri acum. Asa cum nu stia ca va deveni muzician atunci cand “din greseala” a facut sa cada capacul pianinei peste degetele fratelui sau, primul muzician al familiei.
– Oliver Sterian, fiul regretatului Valeriu Sterian, s-a urcat pe scena, pentru prima oara, cand avea numai cativa anisori si i-a placut foarte mult. “Bateam la tobe dupa concertele tatalui meu, cand tehnicienii de scena ma lasau cateva minute sa fac "zgomot". Atunci mi-am spus: da, vreau, bat la tobe”…
– Valeriu Ionescu de mic visa sa devina fotbalist, dar… a devenit muzician. “Inca de pe la 4-5 ani ii insoteam pe ai mei la spectacole sau cantari (Valeriu nascandu-se intr-o familie de artisti), unde ma jucam ore in sir la pian. Probabil asa am indragit muzica. Fratele si sora mea nu au facut muzica”.
De-a lungul acestor 7 ani, de la schimbarea traseului, a stilului muzical si a imaginii, formatia Voltaj a castigat numeroase premii ale industriei muzicale romanesti, printre care de doua ori Premiul MTV pentru cel mai bun grup, Premiul industriei muzicale pentru cel mai bun grup, pentru cel mai bun single, cel mai bun album, cea mai ascultata melodie.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă