17.5 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuVama Veche s-a dizolvat, ieri, oficial sub ochii presei

Vama Veche s-a dizolvat, ieri, oficial sub ochii presei

Ieri, la Laptaria Enache, doi dintre membrii Vama Veche, Tudor Chirila si Eugen Caminschi, au convocat presa pentru cea mai grea conferinta de presa din viata lor: anuntarea oficiala a destramarii trupei, dupa zece ani de existenta.
Desi ceilalti trei colegi de breasla nu au fost invitati, ei au tinut mortis sa asiste la discutie, dintr-un colt al clubului. „Nimeni nu a parasit Vama Veche si nimeni nu a fost dat afara din Vama Veche pentru ca nimeni in aceasta trupa nu se poate considera patron. Cu atat mai mult nu se poate spune ca Tudor Chirila, brusc, intr-o zi, a hotarat sa continue fara Vama Veche. Divergentele si disensiunile dintre noi exista de trei ani, desi au fost mascate destul de bine. Ele sunt in cea mai mare masura de natura muzicala si au dus, in timp, la separarea noastra”, ne-a declarat Tudor Chirila. Cei doi spun ca au fost multe divergente, insa cea mai importanta este diferenta de opinii muzicale, de care s-au lovit chiar si la ultimul lor disc, „Fericire in rate”, cand Liviu, Traian si Lapi nu au vrut sub nici o forma sa accepte pe disc piesa „Fericire”, ajunsa acum hit.

Motivele? Lipsa de comunicare si divergentele muzicale

In urma cu o luna, cei trei au format un alt proiect paralel, la care a fost invitat sa participe si Eugen Caminschi, insa acesta a refuzat. Tudor spune ca tensiunile s-au acumulat in timp, iar singura vina pe care si-o asuma este lipsa de comunicare, care a dus, incet, dar sigur, la indepartare. „Eu am aflat de existenta acestui proiect paralel in timp ce eram internat in spital. Am avut o pauza vocala de trei saptamani, fiind diagnosticat cu noduli pe coarda vocala stanga. In prezent sunt aproape refacut. Atunci am aflat si despre doua fete care au dat auditii in sala de repetitii a formatiei Vama Veche. Este greu sa afli de un asemenea proiect in timp ce tu nu poti vorbi. Consider ca era normal sa aflu altfel despre acest nou proiect al lor. De ce nu m-au chemat si pe mine sa dau auditii pentru ca acest proiect paralel sa se transforme in Vama Veche? Doar eu lipseam ca sa fie din nou Vama Veche”, a continuat Tudor Chirila.

Vama, noul nume sub care va evolua Tudor Chirila

„Consider ca atat eu, cat si Eugen suntem indreptatiti sa ducem mai departe numele de Vama Veche. Cu toate acestea, din respect fata de munca colegilor nostri si pentru ca nu vrem sa taram in noroi numele Vama Veche, am decis sa nu continuam sub acest nume noul proiect, desi eu sunt autorul a peste 50 din piesele acestei formatii si coautor la majoritatea pieselor. Noi ne vom numi de astazi, simplu, Vama. Alaturi de noi se vor afla un colaborator, Raul Cusak, si alti doi instrumentisti, care la momentul de fata au un caracter provizoriu. Ne consideram indreptatiti, din punct de vedere moral, sa cantam repertoriul Vama Veche. Este dureros ceea ce se intampla, dar povestea trebuie sa mearga mai departe. La concertul de pe 8 septembrie, de la Targu Mures, vom anunta in premiera fanilor noua formula sub care eu, Eugen si colegii nostri vom evolua”, a mai spus Tudor.

„Este un mod elegant de a pune capat unei relatii”

Dupa terminarea conferintei, cei doi au parasit Laptaria Enache, intrand in scena „acuzatii”- Traian, Lapi si Liviu, care au vrut sa faca publica si varianta lor: „Noi nu avem nici un proiect. Asta este un mod elegant de a pune punct unei relatii care a inceput sa scartaie cu mai multi ani in urma. Problema e alta. Ei nu fac un nou proiect, ci merg pe acela al trupei Vama Veche, doar cu un alt nume – Vama. Daca e sa vorbim de proiecte paralele, Tudor a avut cele mai multe. E foarte la indemana sa dai vina pe chestia asta cu proiectul paralel. Problema a aparut intr-o perioada in care comunicarea intre noi nu mai exista”.

Cele mai citite

Netanyahu spune că Israelul se confruntă cu un război pe șapte fronturi

Netanyahu a afirmat că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici pe care îi va...

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...

Toate aeroporturile din Iran au fost închise până luni dimineață

Agenția France Presse anunţase, inițial, suspendarea zborurilor doar în "unele aeroporturi" ale Iranului Iranul a introdus restricţii asupra zborurilor începând de marţi, când a lansat...
Ultima oră
Pe aceeași temă