14.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTraian Basescu, cel mai bun politician al anului 2005

Traian Basescu, cel mai bun politician al anului 2005

Presedintele Basescu a mai primit inca o distinctie. El a fost desemnat miercuri seara „Omul politic al anului 2005” in cadrul ceremoniei „Premiile Nine O'Clock”.
Juriul a argumentat nominalizarea prin faptul ca Traian Basescu a castigat pariul cu provocarile interne si externe si a respectat promisiunea de a fi un presedinte-jucator. Seful statului a aratat ca la orice schimbare politica „increderea cu care esti girat te situeaza in fruntea topurilor cel mult doi ani. Proba reala este daca reusesti sa obtii acelasi premiu in ultimul an de mandat sau, mai corect spus, in ultimul an al primului mandat”, a declarat presedintele.
Pentru prima data juriul a acordat distinctia „Ministrul anului”, aceasta revenind, in urma unei dure competitii, ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, si ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pentru modul in care au administrat crizele provocate de inundatii si gripa aviara. Premiantul Blaga a asigurat asistenta ca pana in 2009 tara noastra va avea cele mai sigure frontiere si structuri mai „curate”.
Luminita Anghel a fost si ea premiata pentru faptul ca a obtinut locul al treilea la Eurovision. Lumi-nita Anghel l-a dansat pe Basescu pe ritmurile melodiei „My Way” a lui Frank Sinatra, declarandu-i acestuia ca il iubeste inca de cand era primar. Ambasadorul Romaniei in Gemania, Adrian Vierita, a fost ales „Diplomatul roman al anului”. Ambasadorii Luxemburgului si Coreii in Romania, Conrad Bruch, respectiv Dae-Sik Kim, au fost alesi diplomatii straini ai anului trecut.
Premiul „Bancherul anului” a fost castigat de Patrick Gelin, presedintele-director general al BRD, si de Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank. Investitorul anului este Erste Bank, primind distinctia pentru preluarea pachetului majoritar al BCR.
Directorul general al Dacia Romania, Francois Fourmont, este „Omul de afaceri strain al anului”. Premiul „Omul de afaceri roman al anului” a fost castigat de presedintele Niro Group, Nicolae Dumitru.
La sectiunea „Sportivul anului”, juriul a decis sa premieze o intreaga echipa, si anume reprezentativa de handbal feminin a Romaniei, castigatoare a locului doi la Campionatul Mondial din 2005.

Cele mai citite

Bugetul AFM cu destinația Oltenia, epuizat în puțin peste un minut

Bugetul AFM cu destinația Oltenia a fost epuizat în mai puțin peste un minut, fiind rezervat în urma înscrierii a 6.640 de persoane fizice. Bugetul...

Primul vaccin antigripal care poate fi administrat acasă a fost aprobat

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat recent primul vaccin antigripal care poate fi administrat fără a fi nevoie de un furnizor...

PAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capăt unei serii de trei meciuri fără victorie, reușind să câștige cu scorul de 2-0 împotriva echipei Levadiakos,...
Ultima oră
Pe aceeași temă