14.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTarja Turunen: "Incep sarbatorile in liniste si pace"

Tarja Turunen: „Incep sarbatorile in liniste si pace”


„Muzica este felul meu de a spune publicului ce inseamna Craciunul pentru mine. Este o perioada in care sunt alaturi de familia mea si de cei apropiati. Obisnuim sa mergem la biserica in fiecare an, in dimineata de Craciun”.
Tarja Turunen revine in Romania, de data aceasta pentru un concert de Craciun, care va avea loc pe 16 decembrie, la Sala Thalia din Sibiu. Aceasta se va afla din nou in fata publicului romanesc, pentru prima data de la despartirea de Nightwish, caruia ii va darui un strop din atmosfera specifica Craciunului scandinav.
Dupa trei concerte la Bucuresti cu trupa de metal-simfonic Nightwish, celebra soprana finlandeza va concerta la Sibiu, oras de care s-a indragostit dupa ce a vazut cateva imagini, atunci cand Fundatia Artmania i-a propus sa concerteze in acest oras din inima Transilvaniei. Concertul, care se va tine cu casa inchisa, va incheia turneul de Craciun „Tarja Turunen – Christmas Tour 2005”, care a inceput pe 1 decembrie, in Finlanda, la Savonlinna. Pentru acest unic concert de la Sibiu, Tarja va fi acompaniata de un cvartet de coarde, pian si flaut, compus din membrii Filarmonicii din Sibiu: Elena Claudia Grelus – violoncel, Aurelia Mailat – viola, Nicolae Popoviciu – vioara, Sergiu Cosmin Fidiles – vioara, Ioan Bojin – flaut, si de pianista finlandeza Sonja Fr’ki. Tarja a fost fermecata de frumusetea orasului si a salii Thalia a Filarmonicii sibiene, astfel incat a decis sa filmeze si sa inregistreze integral spectacolul. Cei care nu vor putea fi prezenti la spectacol vor avea posibilitatea sa-l urmareasca pe postul de televiziune Senso, chiar in seara de Craciun.
Inainte de a incepe turneul sau european, celebra soprana a marturisit ca asteapta cu multa bucurie reintalnirea cu publicul sau, cu care doreste sa imparta caldura si frumusetea cantecelor traditionale de Craciun. „Muzica este felul meu de a spune publicului ce inseamna Craciunul pentru mine. Este o perioada in care sunt alaturi de familia mea si de cei apropiati. Obisnuim sa mergem la biserica in fiecare an, in dimineata de Craciun. Pentru mine acesta este un moment in care vreau sa ma relaxez, sa ma bucur de dragostea familiei mele si sa le spun celor dragi, in liniste, cat de mult inseamna pentru mine”, marturiseste Tarja.
Cu toate ca a trecut prin momente dificile, dupa despartirea de Nightwish, nu a renuntat la turneul de Craciun. Pentru ea, muzica sarbatorilor de iarna este speciala si ii da ocazia sa inceapa sarbatorile intr-o atmosfera de liniste si pace sufleteasca. „Sunt obisnuita sa sustin concerte in aceasta perioada a anului. Am cantat de multe ori de Craciun, in Finlanda, mai ales in biserici. Muzica este felul meu de a le vorbi oamenilor despre aceasta perioada speciala a anului. Sunt atat de multe cantece frumoase scrise pentru Craciun si in fiecare an sunt compuse altele noi. Ma bucur ca pot fi printre cei care le aduc la viata”, mai spune soprana. Pentru Tarja, care s-a lansat in muzica cu trupa de metal-simfonic Nightwish, turneul de Craciun reprezinta si debutul carierei solo. In ceea ce priveste genul muzical pe care il va aborda, aceasta spune ca nu vrea sa abandoneze in totalitate sfera rock-ului, chiar daca are o pregatire de muzica clasica. „In acest moment imi pun la punct viitoarea cariera solo, dar adevarata munca pentru primul meu album va incepe la anul. Am invatat multe lucruri din rock in indelungata mea cariera cu Nightwish si imi plac unele elemente ale genului”, mai spune Tarja, care ii asigura pe fanii sai ca viitorul album nu va fi unul de metal, ci va include doar cateva elemente din acest gen muzical. Printre proiectele sale de viitor se numara si participarea la renumitul Festival de Opera de la Savonlinna, unde va sustine doua concerte alaturi de unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, Raimo Sirki’.

Cele mai citite

Primul vaccin antigripal care poate fi administrat acasă a fost aprobat

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat recent primul vaccin antigripal care poate fi administrat fără a fi nevoie de un furnizor...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

Maxim salvează un punct pentru Gaziantep în meciul cu Besiktas! Românul a egalat la ultima fază

Mijlocașul român Alexandru Maxim a fost din nou decisiv pentru Gaziantep FK, marcând golul egalizator în minutul 90+5 al meciului împotriva lui Beșiktaș Istanbul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă