4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSteve Jobs, premiat postum la gala Grammy Awards 2012

Steve Jobs, premiat postum la gala Grammy Awards 2012

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, decedat în luna octombrie, va primi un premiu postum la gala Grammy Awards 2012, un eveniment în cadrul căruia sunt decernate cele mai prestigioase trofee din industria muzicală americană, relatează Mediafax.

Steve Jobs, decedat pe 5 octombrie din cauza unui cancer pancreatic, va fi premiat “pentru faptul că a contribuit la lansarea unor produse şi tehnologii care au transformat felul în care oamenii «consumă» muzică, televiziune, filme şi cărţi”, au explicat într-un comunicat organizatorii galei Grammy Awards.

Pe lângă Steve Jobs, vor mai fi recompensaţi cântăreaţa americană Diana Ross şi muzicianul brazilian Tom Jobim, decedat în 1994, la vârsta de 67 de ani.

Diana Ross, în vârstă de 67 de ani, nominalizată la Oscar pentru portretizarea pe marele ecran a cântăreţei Billie Holiday în filmul “Lady Sings the Blues” (1972), va fi premiată pentru întreaga carieră. Cântăreaţa americană a fost nominalizată de foarte multe ori la premiile Grammy, însă nu a obţinut niciodată acest trofeu.

Brazilianul Antonio Carlos (Tom) Jobim este considerat unul dintre cei mai influenţi muzicieni din ţara lui, întrucât a făcut cunoscut stilul bossa nova în lumea întreagă, în special graţie piesei sale “The girl from Ipanema”, devenită la scurt timp după lansarea ei din anul 1962 unul dintre imnurile reprezentative pentru cultura braziliană.

Cea de-a 54-a ediţie a galei Grammy Awards va avea loc pe 12 februarie, la Los Angeles.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă