15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăEconomieFoto interviuAnunţ OFICIAL de la Spitalul Floreasca: Gabriel Cotabiţă este CONŞTIENT!

Anunţ OFICIAL de la Spitalul Floreasca: Gabriel Cotabiţă este CONŞTIENT!

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă este conştient, au anunțat, joi, reprezentanții Spitalului de Urgență Floreasca din București, precizând că ”momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie”, informează Mediafax.

Citeşte şi: Mesajul EMOŢIONANT pe care l-au postat fiicele lui Gabriel Cotabiţă pe Facebook în urmă cu doar câteva momente

”Pacientul prezintă o suferință cerebrală postanoxică. Evaluarea neurologică este în ameliorare, pacientul fiind evaluat în prezent la 13 puncte pe scala GCS (n.r. – Glasgow Coma Scale, de evaluare a stării de comă de la 3 – comă profundă – la 15). Este conștient, momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spațială și agitatie psihomotorie în planul patului. Pacientul respiră spontan, necesitând intermitent oxigenoterapie pe mască și are funcțiile vitale în parametrii normali. Se alimentează per os, beneficiază zilnic de ședințe de psihoterapie și fiziokinetoterapie”, au anunțat, joi, într-un comunicat de presă, reprezentanții Spitalului de Urgență Floreasca, unde Gabriel Cotabiță este internat de aproape o lună.

Citeşte şi: Pagină de rugăciune pentru Gabriel Cotabiţă pe Facebook

Conform sursei citate, o echipa multidisciplinară reevaluează în fiecare zi ”starea de sănătate încă fragilă a pacientului”.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.

Citeşte şi: Ginerele lui Cotabiţă, MESAJ DUR în privinţa speculaţiilor din presă. Care este adevărul despre starea de sănătate a artistului

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre “leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, spuneau surse medicale.

În 19 mai, Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, declarau, surse medicale, care precizau că solistul este în continuare ventilat mecanic, în stare gravă, dar stabilă.

În 25 mai, reprezentanții Spitalului Floreasca anunțau că starea lui Gabriel Cotabiţă arată o ameliorare, întrucât pacientul răspunde la anumiţi stimuli şi respiră spontan pe sonda de traheostomie, dar necesită în continuare ventilaţie mecanică intermitentă.

Citeşte şi: Gabriel Cotabiţă a ignorat sfaturile medicilor! Cauza REALĂ pentru care artistul a ajuns în spital

 

 

 

Cele mai citite

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă