25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuShakira, către preşedintele Sarkozy: Toţi suntem ţigani

Shakira, către preşedintele Sarkozy: Toţi suntem ţigani

Cântăreaţa Shakira a declarat, într-un interviu acordat ediţiei spaniole a revistei GQ, că politica de expulzare a romilor din Franţa este condamnabilă şi i-a trimis cu această ocazie preşedintelului francez Nicolas Sarkozy mesajul „Toţi suntem ţigani”, informează site-ul 20minutos.es, citat de Mediafax.

Cântăreaţa columbiană, interpreta piesei „Waka Waka”, desemnată imnul oficial al Cupei Mondiale la fotbal ce a avut loc la începutul verii în Africa de Sud, a lansat înainte de această melodie un alt cântec, intitulat „Gipsy”, în videoclipul căruia ea şi jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal au interpretat rolurile a doi tineri îndrăgostiţi provenind din comunitatea romă.

În interviul acordat recent ediţiei spaniole a revistei GQ, Shakira a vorbit despre înregistrările pentru noul ei album, intitulat „Sale el sol”, despre concertele şi turneele sale, dar şi despre activităţile de caritate în care este implicată, prin intermediul fundaţiei sale Pies Descalzos.

Shakira, care este adeseori prezentă la întrunirile la care participă personalităţi de vârf din politica internaţională, organizate în scopuri sociale, educaţionale şi umanitare, nu a ezitat să îi transmită preşedintelui francez Nicolas Sarkozy următorul mesaj: „Toţi suntem ţigani”.

Referindu-se la problema expulzării romilor din Franţa, artista columbiană, cu origini libaneze şi italiene, a declarat: „Ce se întâmplă acum cu ei riscă să li se întâmple în viitor copiilor noştri. Trebuie să organizăm o serie de manifestări publice prin care să apărăm drepturile fundamentale ale omului şi să denunţăm toate acele lucruri care trebuie condamnate”.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, cunoscută pe plan internaţional sub numele de Shakira, este cântăreaţă, compozitoare, producător muzical, dansatoare şi filantroapă columbiană, care a devenit celebră la începutul anilor 1990.

Shakira a câştigat două premii Grammy, şapte premii Latin Grammy şi a fost nominalizată la Globul de Aur, iar albumele ei s-au vândut în peste 50 de milioane de copii pe plan mondial. În 2008, Shakira, singura cântăreaţă sud-americană care a ajuns pe prima poziţie în U.S. Billboard Hot 100 şi în UK Singles Chart, a primit o stea pe celebrul bulevard al starurilor Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

Shakira susţine mai multe proiecte umanitare în America Latină, în special prin Fundaţia ALAS (America Latina Accion Solidaria), care a inaugurat mai multe şcoli, pe care le consideră „restaurantele sufletului”.

În 2008, starul columbian a participat la Summitul Ibero-American din San Salvador. Ea susţine în special punerea în practică a unui sistem de „asigurări universale” în materie de educaţie, sănătate şi nutriţie pentru copiii Americii Latine.

Cântăreaţa columbiană a înfiinţat Fundaţia Pies Descalzos în 1995, cu scopul de a construi mai multe stabilimente educaţionale pentru copiii săraci, în diverse zone de pe teritoriul Columbiei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă