10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuRussell Crowe primeşte luni o stea pe Hollywood Walk Of Fame

Russell Crowe primeşte luni o stea pe Hollywood Walk Of Fame

Actorul Russell Crowe, premiat cu Oscar pentru rolul din “Gladiatorul”, va primi, luni, cea de-a 2.404-a stea de pe Hollywood Walk Of Fame, informează monstersandcritics.com consultat de Mediafax.

Această ceremonie va avea loc cu o lună înainte de lansarea pe marile ecrane a filmului “Robin Hood”, care a marcat o nouă colaborare a lui Russell Crowe cu Ridley Scott, regizorul lungmetrajului “Gladiatorul”.

Ron Howard, regizorul cu care Russell Crowe a colaborat la filmele “O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind” şi “Renăscut din cenuşă/ Cinderella Man”, va fi prezent, alături de actorul australian, la această ceremonie, ce va avea loc luni după-amiază, în faţa Kodak Theatre din Los Angeles.

Russell Crowe, născut pe 7 aprilie 1964 în oraşul neo-zeelandez Wellington, a crescut în Australia şi a debutat într-un episod din serialul de televiziune australian “Spyforce”, difuzat în 1972. El a abandonat şcoala la vârsta de 16 ani, dorind să devină actor şi muzician.

După ce a jucat în serialele de televiziune australiene “Neighbours” şi “Living withe the Law”, Russell Crowe a debutat în cinematografie, cu rolul din lungmetrajul “Blood Oath”, o dramă din 1990 despre procesul intentat autorilor unor crime de război într-un lagăr japonez.

Cariera lui Russell Crowe a urmat apoi o curbă ascendentă, actorul australian fiind distribuit în pelicule devenite între timp celebre, precum “Confruntarea/ Romper Stomper”, “Mai iute ca moartea/ The Quick and The Dead”, “Informatorul/ The Insider”, “Semn de viaţă/ Proof of Life”, “O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind”, “LA Confidential”, “Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma” şi “Jocuri la nivel înalt/ State of Play”.

Russell Crowe a primit alte două nominalizări la premiul Oscar pentru rolurile din “Informatorul/ The Insider” (2000) şi “O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind” (2002).

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă