9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuRihanna, acuzată de plagiat, după lansarea celui mai recent single al ei

Rihanna, acuzată de plagiat, după lansarea celui mai recent single al ei

Rihanna a fost acuzată de plagiat de fanii unui rapper mai puţin cunoscut, care are numele de scenă Just Brittany, după ce artista născută în Barbados şi-a lansat cel mai recent single al ei, intitulat "Bitch Betta Have My Money", informează contactmusic.com.

Acuzaţiile au început să apară după ce mai mulţi fani ai rapperului texan au spus că au descoperit anumite asemănări între cel mai recent single al Rihannei şi un cântec al cântăreţului Just Brittany, care are un titlu similar – "Betta Have My Money".

Rapperul Just Brittany a lansat această piesă pe platforma SoundCloud în urmă cu nouă luni, însă single-ul său a început să devină cunoscut abia după ce a început să fie comparat cu piesa Rihannei.

Titlurile celor două piese sunt aproape identice, iar anumite surse din industria muzicală spun că similarităţile nu se opresc aici.

 

Jurnaliştii de la revista Fader au spus că "asemănările dintre cele două cântece există în mod cert".

"De exemplu, motivul muzical este aproape identic, fiind folosit pentru a creşte muzicalitatea refrenului", afirmă aceeaşi publicaţie.

Deocamdată, nici Rihanna, nici Just Brittany nu au comentat similarităţile dintre cele două piese.

Fraza "Bitch Betta Have My Money" este utilizată frecvent în hip-hop şi a apărut pentru prima dată în comedia "I'm Gonna Git You Sucka", regizată în 1988 de Keenen Ivory Wayans. De atunci, numeroşi artişti au folosit acea frază, precum rapperul Ol' Dirty Bastard în piesa "Got Your Money" din 1999, Tyga în piesa "Bitch Betta Have My Money" din 2012 şi, cel mai recent, rapperul Drake, care a inclus acest vers în piesa "Worst Behaviour" din 2013.

Rihanna a lansat acest cântec pe iTunes pe 26 martie, în calitate de al doilea single extras de pe următorul ei album de studio, care va fi al optulea material discografic al artistei. Pe 29 martie, cântăreaţa a interpretat acest single la gala iHeartRadio Music Awards, iar prestaţia ei a fost bine primită de criticii de specialitate. Single-ul a debutat săptămâna trecută şi în topul Billboard, intrând direct pe locul al 23-lea.

Rihanna şi-a lansat primul album discografic în 2005, iar primul ei single care a ajuns pe primul loc în topul Billboard a fost piesa "S.O.S.". Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima poziţie a clasamentelor muzicale: "Umbrella", "Take a Bow" şi "Disturbia". Înainte de "Loud", din 2010, cântăreaţa a lansat albumul "Rated R", în noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt "Talk That Talk" (2011) şi "Unapologetic" (2012). Albumele sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare la nivel mondial, iar cântăreaţa a fost recompensată cu opt premii Grammy potrivit Mediafax..

 

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă