17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuRafinament si moda, dar mai putini filantropi

Rafinament si moda, dar mai putini filantropi

In perioada 2004-2006, Reprezentanta UNICEF in Romania a sprijinit o serie de proiecte care s-au bazat pe implicarea adolescentilor afectati de HIV/SIDA in promovarea si apararea drepturilor tuturor copiilor si tinerilor afectati, in aceeasi situatie. Acesta a fost si scopul actualei gale UNICEF, desfasurata la Palatul Parlamentului joi seara, gala ce a intrunit, ca de altfel toate galele de acest gen, ingredientele unui adevarat eveniment monden: lume din inalta societate, eleganta, rafinament, bun gust, prezentare de moda, tombola cu multe premii, mesaje umanitare etc.
Prezentata de aceeasi Andreea Marin care a prezentat si gala din aprilie, de aceasta data intr-o tinuta mai mult casual decat de seara, aceasta editie a fost mai putin dinamica, mai amorfa parca, si cu mai putin „mecena” autohtoni. Chiar si tinutele doamnelor – multe dintre ele reprezentante ale unor firme cu capital strain, ambasade, personalitati publice – au fost mai de dupa-amiaza, ca si cand locatia aleasa – Palatul Parlamentului, fosta casa a poporului, si nu Palatul regal, ca la anterioara gala – ar fi sugerat implicit acest lucru. Desi, ca spatiu, a fost inspirat ales.
Alteta Sa Principesa Margareta, discreta ca de obicei, a fost prezenta, dar si multe reprezentante de firme implicate in actiuni umanitare, personalitatile romanesti aflate in top 100 fiind cam lipsa de la apel.
Gala a fost condimentata cu trei defilari de moda reusite atat ca prezentare, cat si ca modelistica. Stephan Pelger a prezentat colectia primavara-vara 2007 „Urban Glory”, despre care designerul declara: „Prin colectia Urban Glory am vrut sa reliefez calitatile femeii actuale – puternica, sigura pe sine si foarte feminina. Am folosit materiale de calitate, accesorii pretioase din cristale Swarovski si prin croiuri sofisticate am incercat sa aduc un elogiu femeii urbane din zilele noastre”.
Colectia La Perla ne-a prezentat o femeie careia nu-i mai place stilul de atelier, riguros studiat si acum doreste sa se joace cu detaliile tehnice furate parca din sporturile extreme si aduce materialele couture in perspectiva.
Cea de-a treia prezentare, Laurent Le Bourhis, a adus printre noi, la propriu, o inedita colectie vestimentara din… hartie. Sase modele profesioniste si sase persoane obisnuite s-au plimbat prin sala prezentand interesanta colectie in care hartia a devenit materie vizuala si a creat adevarate personaje.

Cele mai citite

Prefectul de Galați cere instituirea stării de alertă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a raportat încă o persoană decedată, pe raza localităţii Griviţa din judeţul Galaţi, numărul total ajungând la şapte Solicitarea...

Un ieșean a sunat nejustificat la numărul unic de urgență 112 de 15.000 de ori

Un ieșean deține recordul de apeluri nejustificate la 112. Acesta a sunat de nu mai puţin de 15.000 de ori la numărul unic de...

Eclipsa parțială de Lună va fi vizibilă din România

O eclipsă parțială de Lună va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, conform anunțului făcut de reprezentanții Observatorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă