11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăEconomieFoto interviuPutin a condus cu 240km/h o maşină de Formula 1

Putin a condus cu 240km/h o maşină de Formula 1

Premierul rus Vladimir Putin şi-a mai adăugat duminică o „performanţă“ la imaginea sa de sportiv policalificat testându-şi capacităţile de pilot de Formula 1. Potrivit Newsin, el a condus o maşină de curse timp de câteva ore, la viteza de 240 de kilometri pe oră, pe circuitul special din regiunea Leningrad.

Trei maşini de curse – două vehicule din competiţia de tineret şi o maşină din Grand Prix-ul de la Formula 1 – au fost protagonistele unui show, sâmbătă şi duminică, la Sankt Petersburg.Putin a condus una dintre maşini pe traseul special din regiunea Leningrad.

Pentru premierul rus, priceput în diverse domenii, de la judo, la scufundări şi vânătoare, au fost suficiente doar câteva instrucţiuni detaliate despre cum se conduce o maşină de curse, pe care le-a primit înainte de a intra în cabina vehiculului.

Şeful guvernului şi-a pus o cască având stema Rusiei şi cuvântul „Rusia“ inscripţionate pe ea şi a purtat un costum special de pilot având pe el iniţialele numelui.

Culoarea galbenă a maşinii de curse pe care a condus-o a amintit, scrie RIA Novosti, de maşina sport Lada Kalina pe care Putin a condus-o la începutul acestui an pe autostrada Cita-Habarovsk, în Extremul Orient rus.

În urmă cu o lună, Putin a luat parte la Soci la ceremonia de semnare a unui acord pentru ca Rusia să găzduiască un circuit de formula 1 între 2014 şi 2020.

Şeful guvernului, care practică judo de la vârsta de 13 ani şi are centura neagră, consideră că nivelul de dezvoltare a sporturilor într-o ţară arată nivelul de dezvoltare per ansamblu al ţării.

Nu este pentru prima dată când premierul rus îşi arată condiţia fizică excepţională. O fotografie care îl înfăţişa pe Putin la pescuit în Siberia, cu bustul gol, a făcut înconjurul lumii în 2007 şi a făcut din fostul agent KGB un sex-simbol naţional. De asemenea, presa a publicat imagini cu Putin la schi, cu Putin conducând un tren, navigând pe un submarin sau copilotând un avion de vânătoare. A „salvat” şi un echipaj de televiziune împuşcând cu o săgeată cu tranchilizant, într-o rezervaţie, un tigru ameninţător. Anul trecut a coborât în adâncurile lacului Baikal la bordul unui minisubmarin, după ce se scunfundase şi în Atlantic pentru a fixa un emiţător pe un delfin.

Cele mai citite

Sondaj Avangarde: 53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele

Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Simona Halep, anunț de ultimă oră

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea tenisului (ITA) pe o perioadă de patru ani, în urma unui test...
Ultima oră
Pe aceeași temă