11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuPutin a condus cu 240km/h o maşină de Formula 1

Putin a condus cu 240km/h o maşină de Formula 1

Premierul rus Vladimir Putin şi-a mai adăugat duminică o „performanţă“ la imaginea sa de sportiv policalificat testându-şi capacităţile de pilot de Formula 1. Potrivit Newsin, el a condus o maşină de curse timp de câteva ore, la viteza de 240 de kilometri pe oră, pe circuitul special din regiunea Leningrad.

Trei maşini de curse – două vehicule din competiţia de tineret şi o maşină din Grand Prix-ul de la Formula 1 – au fost protagonistele unui show, sâmbătă şi duminică, la Sankt Petersburg.Putin a condus una dintre maşini pe traseul special din regiunea Leningrad.

Pentru premierul rus, priceput în diverse domenii, de la judo, la scufundări şi vânătoare, au fost suficiente doar câteva instrucţiuni detaliate despre cum se conduce o maşină de curse, pe care le-a primit înainte de a intra în cabina vehiculului.

Şeful guvernului şi-a pus o cască având stema Rusiei şi cuvântul „Rusia“ inscripţionate pe ea şi a purtat un costum special de pilot având pe el iniţialele numelui.

Culoarea galbenă a maşinii de curse pe care a condus-o a amintit, scrie RIA Novosti, de maşina sport Lada Kalina pe care Putin a condus-o la începutul acestui an pe autostrada Cita-Habarovsk, în Extremul Orient rus.

În urmă cu o lună, Putin a luat parte la Soci la ceremonia de semnare a unui acord pentru ca Rusia să găzduiască un circuit de formula 1 între 2014 şi 2020.

Şeful guvernului, care practică judo de la vârsta de 13 ani şi are centura neagră, consideră că nivelul de dezvoltare a sporturilor într-o ţară arată nivelul de dezvoltare per ansamblu al ţării.

Nu este pentru prima dată când premierul rus îşi arată condiţia fizică excepţională. O fotografie care îl înfăţişa pe Putin la pescuit în Siberia, cu bustul gol, a făcut înconjurul lumii în 2007 şi a făcut din fostul agent KGB un sex-simbol naţional. De asemenea, presa a publicat imagini cu Putin la schi, cu Putin conducând un tren, navigând pe un submarin sau copilotând un avion de vânătoare. A „salvat” şi un echipaj de televiziune împuşcând cu o săgeată cu tranchilizant, într-o rezervaţie, un tigru ameninţător. Anul trecut a coborât în adâncurile lacului Baikal la bordul unui minisubmarin, după ce se scunfundase şi în Atlantic pentru a fixa un emiţător pe un delfin.

Cele mai citite

George Simion: „Noi nu vrem să fim încă un parazit pe spatele statului român”

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat joi că Alianţa pentru Unirea Românilor nu vrea să fie „încă un parazit pe spatele statului român”, susținând...

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat...

În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit "Ziua Europei" la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a...

Artista Shakira scapă de ancheta de fraudă fiscală din Spania

Un tribunal spaniol a anunţat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântăreţe Shakira, care a scăpat...
Ultima oră
Pe aceeași temă