21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuProvincialii - inca o trupa capabila sa cante live

Provincialii – inca o trupa capabila sa cante live

Ionut Ungureanu, impreuna cu trupa sa, Provincialii, a castigat anul acesta cel mai important premiu al Festivalului Mamaia. Cu toate acestea, ei nu au pierdut vremea si nici nu s-au culcat pe-o ureche, fiind acum foarte aproape de finalizarea unui nou album si urmand sa filmeze clipul pentru piesa „Speranta”.

– Cum a fost anul 2005 pentru Provincialii?
– A fost un an extraordinar; anul asta a venit cu o mare implinire artistica, si anume trofeul de la Mamaia. Dupa Mamaia, au inceput serios concertele, evenimentele importante, pentru ca o data cu trofeul am primit o confirmare din partea industriei muzicale ca putem, dar acest trofeu ne si obliga intr-un fel.
– Ce ati facut cu masina pe care ati castigat-o la Mamaia?
– Am vandut-o din prima seara. Era o Skoda Octavia. Banii pe care i-am luat pe masina i-am reinvestit in proiect, am cumparat instrumente noi, performante.

– Vreau sa imi povestesti despre sarutul pasional din videoclipul „Nu-mi pierd speranta”.
– De obicei, sunt un tip pudic, chiar si sarutul pentru mine e un lucru destul de intim. Avand in vedere ca afara era foarte frig si in jurul nostru erau zeci de oameni, ne-a fost destul de greu sa intram in starea „aceea”, dar ne-a iesit pana la urma.

– Stiu ca urmeaza sa lansati un nou album. Ce le puteti spune fanilor despre el?
– „Noaptea pe covor” este numele albumului. Ca noutate, aduce un sound foarte apropiat de unplugged, un album care are piese foarte frumoase, cu texte foarte bine alese, un album care n-a fost trecut prin calculatoare, care a fost imprimat asa cum trebuie imprimat, nu s-a lucrat deloc pe calculator. Sunt in principal piese de dragoste, care ne definesc cel mai bine pe noi ca artisti.

– Cum stau Provincialii cu dragostea?
Singurul care nu este casatorit si nici nu are prietena este Ionut, solistul trupei. Intrebat daca are totusi admiratoare, Ionut imi raspunde foarte franc: „Admiratoarele imi spun dupa prima intalnire ca ma iubesc. Pentru faptul ca le dau o Cola si pizza imi spun ca ma iubesc, si e dureros pentru mine. E dureros sa vad ca poti sa rostesti un „te iubesc” atat de usor”.

– Unde v-ati petrecut Revelionul?
– Revelionul l-am facut la Focsani, la restaurantul nostru de acolo, unde am si cantat. Spectacolul din noaptea de Revelion am dorit sa fie unul special – sa speram ca am si reusit -, un Revelion dedicat prietenilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă