37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăEconomieFoto interviuO româncă a câştigat premiul Tony pentru cele mai bune costume

O româncă a câştigat premiul Tony pentru cele mai bune costume

Scenografa Marina Drăghici a câştigat duminică un premiu Tony pentru cele mai bune costume dintr-un musical la ediţia din 2010 a Premiilor Tony, potrivit ziare.com.

Marina Drăghici a conceput costumele pentru musicalul “Fela!”, semnat de coregraful Bill T. Jones şi pus în scenă la Teatrul 37 Arts din New York.

Decernarea premiilor a avut loc la Radio City Music Hall în New York şi în cadrul lor au câştigat unele dintre cele mai mari nume de la Hollywood, printre care Denzel Washington, Catherine Zeta-Jones şi Scarlett Johansson.

Aceste premii sunt decernate producţiilor de pe Broadway din timpul sezonului 2009-2010, potrivit Celebglitz.com.

Musicalul “Memphis”, ce redescoperă rădăcinile rock ‘n’ roll-ului, şi “Red”, un spectacol inspirat din viaţa şi opera artistului Mark Rothko, au fost recompensate cu cele mai prestigioase distincţii din teatrul american, premiile Tony, în timpul unei gale care a avut loc duminică, la New York.

Potrivit Reuters, spectacolul “Memphis”, inspirat din viaţa DJ-ului Dewey Phillips, cu coloana sonoră alcătuită din piese rock, soul şi gospel, a fost desemnat învingătorul categoriei “cel mai bun musical”, la cea de-a 64-a gală Tony Awards, organizată la Radio City Music Hall din New Yok, la care au participat numeroase staruri de la Hollywood, potrivit Mediafax.

Spectacolul “Red”, o producţie în care actorul britanic Alfred Molina are o evoluţie convingătoare în rolul artistului Mark Rothko, a primit şase trofee, impunându-se şi la categoriile “cea mai bună piesă de teatru” şi “cea mai bună regie”.

Însă Denzel Washington, un adevărat star la Hollywood, l-a învins pe Molina în cursa pentru trofeul categoriei “cel mai bun actor”, graţie rolului din piesa “Fences”, de August Wilson.

Viola Davis s-a impus la categoria “cea mai bună actriţă”, pentru partitura din aceeaşi piesă – “Fences” -, cea a soţiei personajului interpretat de Denzel Washington. “Fences” a fost desemnat, totodată, “cea mai mai bună reluare”, după ce piesa originală a fost desemnată “cel mai bun spectacol de teatru” în 1987.

Spectacolul “La Cage aux Folles” a fost desemnat “cea mai bună reluare a unui musical”, iar actorul britanic Douglas Hodge a fost recompensat cu trofeul categoriei “cel mai bun actor într-un musical”.

Catherine Zeta-Jones a triumfat la categoria “cea mai bună actriţă într-un musical”, pentru rolul ei de debut pe Broadway în spectacolul “A Little Night Music”.

Scarlett Johansson a primit un premiu Tony pentru rolul său din piesa “A View from the Bridge”, de Arthur Miller.

Gala premiilor Tony a fost prezentată de actorul Sean Hayes, iar trupa Green Day a susţinut un recital, interpretând câteva piese de pe albumul ei “American Idiot” – devenit un musical de succes pe Broadway -, în faţa unui public în care s-au aflat multe celebrităţi, precum Cate Blanchett, Will Smith, Antonio Banderas şi Jay-Z.

Decernate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create în 1947, în memoria Antoinettei (“Tony”) Perry, preşedinta American Theatre Wing în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Din 1978, gala premiilor Tony este difuzată de postul de televiziune CBS şi se desfăşoară la Radio City Music Hall din New York.

Aproximativ 750 de specialişti din industria teatrului – actori, regizori, jurnalişti – votează câştigătorii premiilor Tony.

 

Cele mai citite

Liderii PSD și PNL negociază data alegerilor prezidențiale din România. Despre un candidat comun nu se mai pune problema

Liderii celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, se vor întâlni, astăzi, 19 iunie, într-o ședință de coaliție în care să decidă...

FCSB o va întâlni în turul 2 preliminar al UCL pe Maccabi Tel Aviv. Meciul nu se va disputa în Israel

Dacă FCSB va reuși să învingă formația Virtus din San Marino, campioana României se va confrunta în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor cu...

Cinci ani mai târziu… Directiva DSM a UE eșuează în fața artiștilor interpreți și executanți români și europeni

Un raport publicat recent cu privire la "Impactul Directivei DSM asupra artiștilor și muzicienilor din UE", bazat pe un sondaj aplicat în rândul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă