20.4 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăEconomieFoto interviuMinistrul Petre Daea și-a revăzut colegii din facultate: "A fost o întâlnire...

Ministrul Petre Daea și-a revăzut colegii din facultate: “A fost o întâlnire plăcută dar umedă”

Ministrul Petre Daea și-a revăzut pe unii dintre foștii săi colegi din facultate, declarând ulterior că "A fost o întâlnire plăcută, dar umedă", informează Realitatea.net.

Revederea foștilor colegi s-a produs la Timişoara, unde ministrul Agriculturii s-a deplasat pentru a asista la deschiderea expoziţiei Banatagralim.

Petre Daea este absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara, promoţia 1973.

„Sunt într-o dificultate majoră. Acum 44 de ani mă împingea afară din acest platou al ştiinţei interesul de a mă valida ca inginer. După 44 de ani, mă împinge misiunea pe care o am astăzi să iau contact cu o platformă de exprimare a ştiinţei care adună laolaltă reprezentanţi ai clerului, ai administraţiei, ai presei. Dar înconjuraţi toţi de un interes pe care îl manifestă fermierii, pe care vreau să îi salut. Vă salut, dragi fermieri. Aici se regăsesc toate cele învăţate, aici se regăsesc toate acumulate de-a lungul vremii şi astăzi, într-o zi frumoasă, ne dăm mâna interesului de a comunica între noi, de a ne vedea, de a arăta în expoziţii personalizate ce s-a construit de-a lungul vremii”, a arătat Petre Daea în discursul său inaugural.

După discursurile oficiale, Petre Daea şi-a revăzut foştii colegi pe care i-a îmbrăţişat puternic. „A fost o întâlnire plăcută, dar umedă pentru că mi s-au umezit ochii. A fost o întâlnire pe care nu o voi uita”, a spus ministrul Agriculturii. Întrebat dacă îşi aminteşte de o întâmplare mai specială, Petre Daea şi-a amintit de zăpada „vieţii mele” pe care a trăit-o în Timişoara. „Am intrat odată, în 1968 la o sărbătoare cu încă câţiva colegi. Era ziua unei colege şi îmi aduc aminte că atât de frumos a nins încât am stat numai afară să ne jucăm cu zăpadă. A fost zăpada vieţii mele”, a spus Petre Daea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Topul motivelor pentru care românii ar refuza un job

69% dintre angajații români participanți la un studiu internațional spun că ar refuza o ofertă de job dacă ar avea o experiență neplăcută la...

Germania a reintrodus controale în interiorul Schengen, pentru EURO 2024

Germania a reintrodus, încă din data de 7 iunie a.c., controale în interiorul spațiului de liberă circulație Schengen. Măsura este luată ca una de siguranță,...

Salariul mediu net din România a ajuns la 5.217 lei

Câştigul salarial mediu net din România a ajuns la 5.217 lei, în luna aprilie a acestui an, în creştere cu 32 lei (+0,6%) faţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă