26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuLa multi ani, Ovidiu Lipan Tandarica!

La multi ani, Ovidiu Lipan Tandarica!

Maestrul incontestabil al tobelor Ovidiu Lipan Tandarica implineste marti, 31 ianuarie 2006, onorabila varsta de 53 de ani.
Daca la aceasta varsta poate multi dintre noi incercam sa ne regasim linistea si sa analizam realizarile de pana acum, nu acelasi lucru se intampla cu tobosarul-minune. Daca stam sa ne amintim doar cateva dintre albumele lansate: „Aniversare”, „Renasterea”, „Bachita”, „Getica”, „Visul tobosarului”, am sta pentru o clipa si ne-am minuna de unde atata energie si vitalitate. Dar raspunsul este atat de simplu – din iubirea fata de muzica si de oameni. In fiecare din aceste albume vom regasi o parte din sufletul lui Ovidiu Lipan in diverse momente din viata si cariera sa. Daca vreti sa-l descoperiti, singura sansa este sa le ascultati si sa le savurati cu mare interes. Iubirea ii da puterea de a merge mai departe, de a-si stabili tot timpul teluri mai inalte si standarde cat mai ridicate. Avem in fata noastra un adevarat Cavaler (distinctie ce i-a fost oferita in 2004 de catre Ministerul Culturii si Cultelor). Aceasta fiind rezultatul unei vieti inchinate propagarii culturii romanesti in intreaga lume, este un adevarat sustinator de stindard romanesc, iar operele sale vor dainui, prin maretia lor, de-a lungul secolelor.
Si unde ar putea sa isi serbeze ziua de nastere decat in mijlocul publicului si al prietenilor, intr-un cadru festiv. Tobosarul-minune va fi prezent marti, incepand cu ora 21.00, in Laptaria lui Enache. Vor fi acolo pentru a-l sarbatori pe marele artist personalitati din lumea muzicii si culturii romanesti, prieteni, colaboratori si iubitori ai muzicii sale. Intr-o atmosfera calda si primitoare, maestrul ne pregateste o surpriza muzicala de exceptie: un miniconcert de tobe, avandu-l ca invitat special pe „omul jazz-ului” – Johnny Raducanu.
Cu aceasta ocazie minunata Intercont Music, casa de discuri a marelui artist, ii pregateste o surpriza de proportii. Apogeul petrecerii il va constitui, cu siguranta, decernarea Discului de Aur pentru albumul „Renasterea” – album vandut in peste 30.000 de exemplare.
Dar tobosarul fara pereche mai are multe de spus in anii ce vor veni, vor urma alte proiecte muzicale la fel de interesante si de importanta culturala pentru toti ascultatorii sai de pretutindeni! La multi ani, maestre!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă