16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuJulianne Moore a primit cetăţenia britanică

Julianne Moore a primit cetăţenia britanică

Actriţa Julianne Moore a primit cetăţenia britanică şi a declarat că această decizie a autorităţilor britanice i-ar fi făcut o mare plăcere mamei sale, decedată în urmă cu doi ani şi jumătate, deoarece aceasta era scoţiancă, informează contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Julianne Moore s-a născut în Statele Unite, însă a dorit să obţină şi cetăţenia britanică, în memoria mamei sale, Anne, care era scoţiancă.

„Tocmai am devenit cetăţean britanic. Nu-i aşa că e minunat? Sunt cu adevărat încântată şi ştiu că acest lucru ar fi însemnat foarte mult pentru ea”, a declarat Julianne Moore.

Mama actriţei a fost nevoită să renunţe la cetăţenia britanică în momentul în care s-a căsătorit cu Peter Moore – un colonel şi apoi judecător în armata americană, care nu avea voie să aibă o soţie cu altă cetăţenie decât cea americană.

„Atât sora mea, cât şi eu, ne-o amintim şi acum în ziua în care a venit acasă, plângând, purtând în braţe steagul american”, a adăugat Julianne Moore.

Mama actriţei a murit în urmă cu doi ani şi jumătate din cauza unei embolii pulmonare, iar Julianne Moore spune că nici în prezent nu şi-a revenit după pierderea suferită.

„E la fel ca atunci, e foarte dureros. Nu ştiu dacă poţi să îţi revii vreodată după o astfel de pierdere. Mama mea era încă foarte tânără. A murit la vârsta de 68 de ani. Atunci când ai o mamă tânără, care te-a născut când avea doar 20 de ani, te aştepţi să îmbătrâniţi amândouă împreună. Am învăţat că trebuie să apreciezi fiecare clipă”, a adăugat actriţa.

Julianne Moore, care a primit la sfârşitul lunii ianuarie titlul de femeia anului din partea Universităţii Harvard, este câştigătoare a unui Glob de Aur („Poveşti întretăiate” – 1994) şi a fost de patru ori nominalizată la premiile Oscar, pentru rolurile din peliculele „Boogie Nights/ Jurnalul unei vedete de film porno” (1998), „The End of the Affair/ Sfârşitul aventurii” (2000), „Far from Heaven/ Departe de paradis” (2003) şi „The Hours/ Orele” (2003). Ea a câştigat, de asemenea, un premiu de interpretare la Festivalul de Film de la Veneţia („Far from Heaven/ Departe de paradis” – 2002).

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă