9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviu"Freedom and blues" - un nou gen muzical

“Freedom and blues” – un nou gen muzical

Dupa cum ii sta in obicei, Doru Ionescu descopera trupe si le prezinta impreuna cu Club A la “Rock Forum”, emisiune realizata sub sigla TVR Cultural. De data aceasta provocarea este dubla: debutul absolut Noris Band si descoperirea unui nou stil de muzica.
Marti, 7 februarie, la ora 19, Club A lanseaza Noris Band – un concert live 100% pentru cei care s-au saturat de locurile comune. Vin din Oradea, sunt doar trei si canta freedom and blues, un stil pe care l-au inventat pentru ca nu le plac regulile, pentru ca le plac si blues si rock, pentru ca vor sa se exprime in stil propriu. Trupa e iesita din tipar si prin componenta restransa de trio: Norbert Schek – chitara/voce, Radu Szucs – bas/backing, Misu Stana – tobe. “Am ales formula de trio considerand ca ajung trei oameni energici pe scena” – spune Nori, liderul si initiatorul grupului, si tot el explica stilul abordat: “Pendulam intre doua genuri muzicale pe care le respect: blues si rock. Nu puteam sa definesc exact stilul pe care vreau sa il cant. Am inceput sa meditez… Freedom and blues e blues, dar nu intotdeauna blues clasic, respecta reguli, dar nu mereu (reguli in blues?), imi da o oarecare libertate de exprimare, ma simt ocrotit, curat. Apoi in aceasta liniste, pace si calm incepe sa bubuie rock-ul din mine, in dorinta de a arata, a demonstra, a pune totul intr-un loc sigur! Si ce poate fi mai sigur decat dorinta de a fi liber?! Sa fii liber si ocrotit in acelasi timp!! Pentru ca rock-ul, prin puterea lui de exprimare, cu regulile lui, e un gen rebel, liber! Iar blues-ul, prin originea lui trista, cu improvizatiile, cu starile sufletesti schimbatoare, e totusi un gen linistit. Intalnirea celor doua a format in timp genul blues-rock sau rock-blues. Dar de ce sa fie numai atat? Asa am ajuns sa-mi definesc muzica: freedom and blues” (Nori).

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă