17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO: Cum a fost prima zi de şcoală a prinţului George

FOTO: Cum a fost prima zi de şcoală a prinţului George

Prinţul George al Marii Britanii a început, miercuri, şcoala, sub privirile atente şi mândre ale Ducelui şi Ducesei de Cambridge, informează Daily Mail.

Evenimentul a fost celebrat de Palatul Kensigton pe reţelele de socializare, unde au fost postate două fotografii, în prima zi de şcoală a prinţului. În prima fotografie, el se uită direct spre cameră.  În mai puţin de 20 de minute, fotografia a strâns aproape 30.000 de like-uri pe Instagram. În cea de-a două fotografie, prinţul adoptă o atitudine care aminteşte de bunicul său, prinţul Charles.

Micul prinţ, în vârstă de doi ani, a petrecut doar două ore la creşa de la Şcoala Westacre Montessori, aflată în apropierea reşedinţei familiei. Potrivit unei surse, prima zi de la creşă a decurs bine.  Motivul pentru care William şi Kate au optat pentru o creşă locală este că se află aproape de casa din Norfolk a cuplului.

Ei vor plăti 5.50 lire pe oră, 33 de lire pe zi, sumă mult mai mică decât cele similare din Londra. Dintre cei 27 de copii înscrişi, 23 primesc ajutor pentru plata taxei.

Şcoala este situată într-un sătuc din East Walton, iar accesul se face pe un drum privat, întrucât cuplul doreşte ca fiul lor să se bucure de mersul la şcoală, ferit de ochii curioşilor. Ducele şi Ducesa de Cambridge au anunţat că prinţul va merge la şcoală din ianuarie prin intermediul felicitării de Crăciun.

Atât prinţul William, cât şi prinţul Harry au mers la creşe Montessori, iar Ducesa de Cambridge a mers la o grădiniţă locală din Bradfield Southend, Berkshire, unde familia locuia la momentul respectiv. Pentru creşa la care a mers William, taxele ajungeau la aproximativ 780 de lire pe ani. În prima zi de şcoală, el a fost însoţit de mama sa, prinţesa Diana.

Conceptul centrului educativ Montessori aparţine unui fizician italian şi educator, Maria Montessori. În Marea Britanie sunt aproximativ 700 de centre Montessori, accentul fiind pus pe creativitate, libertatea de mişcare în timpul orelor şi dezvoltarea unui sentiment de independenţă, de la o vârstă fragedă. 

Printre vedetele care au fost educate în acest sistem se numără actorul George Clooney, cântăreaţa Taylor Swift, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi fondatorul Google, Larry Page.

Cele mai citite

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Euforie periculoasă: Ascensiunea drogurilor de petrecere

Noi substanțe psihoactive au fost introduse pe lista substanțelor interzise, anunță Agenția Națională Antidrog Agenția Națională Antidrog întreprinde măsuri de modificare a tabelelor anexe la...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...
Ultima oră
Pe aceeași temă