14.5 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFata umana a lumii mondene

Fata umana a lumii mondene

Daca ar fi sa ne orientam dupa evenimente ca cel desfasurat miercuri seara la Muzeul National de Arta al Romaniei, Sala Tronului, am putea spune ca Romania este pe drumul cel bun. Gala UNICEF a inclus un spectacol de moda cu colectii ale designerilor Doina Levintza, Lena Criveanu, HSY si Pal Zileri. Fondurile stranse cu aceasta ocazie vor fi donate de UNICEF pentru sustinerea unor proiecte in domeniul asistentei prenatale, a prevenirii unor boli deosebit de grave la nou-nascuti si pentru prevenirea abandonului copiilor in maternitati. Aceste proiecte vor fi implementate de Fundatia Copii Sanatosi, Holt Romania si „Pentru fiecare copil o familie”, o fundatie din judetul Caras-Severin.
Toata floarea cea vestita a politichiei romanesti, dar si multi oameni din mediul de afaceri au fost prezenti la gala, domni si doamne in tinute adecvate atat evenimentului, cat si locatiei. Domni la costum si papion, doamne in rochii lungi au etalat o vestimentatie de bun-gust, eleganta fara a fi sofisticata, ce parea a nu avea nimic de-a face cu ceea ce vedem pe podiumurile de moda romanesti. Imaginea doamnelor prezente a demonstrat inca o data ca pentru a avea stil si eleganta nu este obligatoriu sa etalezi tot ce este mai sofisticat si mai „in top”. Eleganta si rafinamentul pot fi evidentiate si prin croiuri simple, in care modernismul transpare din accente si din modul in care doamnele inteleg sa-si asorteze accesoriile, din coafura si machiaj. Toate acestea au fost, din pacate, usor estompate de aglomeratie, Sala Tronului devenind neincapatoare.
Andreea Marin – o femeie frumoasa, care se urateste singura prin pretiozitatea si nefirescul cu care se poarta – a fost prezentatoarea galei, avand si un loc de onoare la masa la care a stat premierul Tariceanu cu sotia, si ea direct implicata in aceasta gala in calitate de presedinta a Fundatiei Copii Sanatosi, primarul general al Capitalei cu sotia, ministrul Sanatatii etc. Pret de o jumatate de ora masa respectiva a fost asaltata de fotografi. Tinta n-au fost insa politicienii, ci… Stefan Banica Jr., care a si parasit sala la putin timp dupa aceea, destul de plictisit.
O pereche ce s-a facut remarcata prin frumusete si distinctie a fost cea a lui Octavian Morariu, presedintele COR, si a sotiei sale. Lui Dan Bitman i-a revenit rolul, destul de dificil, de licitator al unor obiecte de arta donate in scopul strangerii de fonduri. Obiectul care s-a adjudecat la cel mai mare pret al serii a fost un tablou de Iser, cu 12.000 de euro. Intre diversele momente ce marcau strangerea de fonduri au avut loc patru prezentari de moda, doi romani, un designer pakistanez si brandul Pal Zileri, fiecare cu specificul ei. Colectia care i-a lasat cu rasuflarea taiata atat pe cunoscatori, cat si pe cei din sala potentiali cumparatori a fost colectia Doina Levintza.
Cu riscul de a starni ceva suparare, se poate spune ca Doina Levintza merita din plin titlul de creator de moda, asa cum se fereste, in general, ea sa spuna, considerand cu modestie ca in Romania putem vorbi doar de designeri. Exista in moda romaneasca designeri bine informati si care stiu sa deseneze bine haine in tendinte, exista cativa designeri tineri care au stiinta si creativitate destula pentru a avea un cuvant de spus si exista un singur creator – Doina Levintza. De ziua ei, 10 aprilie, Doina Levintza a primit cel mai frumos cadou posibil – colectia Doina Levintza prezentata miercuri la Gala UNICEF.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă merge la Galați în zonele afectate de inundații

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, se află în drum spre Galaţi. El va ajunge în zonele afectate de inundaţii şi va petrece noaptea acolo, au...

Renault Symbioz lansează noi versiuni accesibile: concurență directă pentru Dacia Duster

Renault a introdus pe piață SUV-ul Symbioz, o alternativă de lux la Dacia Duster și o versiune extinsă a modelului Captur. Deși inițial lansat...

Casa Albă condamnă declarațiile lui Vladimir Putin privind un posibil conflict între Rusia și NATO

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a criticat vineri afirmațiile „extrem de periculoase” făcute de președintele rus Vladimir Putin referitoare la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă