18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuDonald Trump a pus mâna pe Miss SUA. Ce a obținut candidatul...

Donald Trump a pus mâna pe Miss SUA. Ce a obținut candidatul la alegerile SUA

Donald Trump a reușit să câștige una dintre luptele sale, cea pentru controlul Miss Universe Organization, companie responsabilă cu organizarea concursului de Miss din SUA. Candidatul la viitoarele alegeri SUA a devenit acționar unic.

Anterior, Donald Trump deţinea 50% din acţiunile în această organizaţie, care a suferit recent din cauza implicării omului de afaceri în cursa pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor din SUA. Miss Universe Organization, un joint venture între mogulul american şi compania NBCUniversal, deţinută de grupul media Comcast, face acum parte din portofoliul de firme al omului de afaceri, potrivit Mediafax.

La sfârşitul lunii iunie, televiziunea de limbă spaniolă Univision a anunţat că nu va difuza concursul de frumuseţe Miss USA şi că va întrerupe orice relaţie de afaceri cu Miss Universe Organization, în urma “declaraţiilor insultătoare la adresa imigranţilor mexicani” făcute de Donald Trump, în timpul discursului prin care magnatul american a anunţat că va candida pentru a fi nominalizat din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2016.

Reţeaua americană de televiziune NBC a anunţat la rândul său că l-a concediat pe Donald Trump şi că a întrerupt colaborarea cu concursurile de frumuseţe Miss USA şi Miss Universe, din cauza acelor comentarii insultătoare. Donald Trump a anunţat că nu va participa la reality show-ul “The Apprentice”, difuzat de NBC, în timp ce va candida pentru Casa Albă.

Televiziunea americană NBC deţinea drepturile de difuzare în limba engleză a concursului Miss USA, în timp ce Univision plănuia să transmită pentru prima dată acest concurs în limba spaniolă în acest an.

La rândul său, Donald Trump a deschis un proces de 500 milioane de dolari împotriva Univision, în urma deciziei acestei televiziuni americane care emite programe în limba spaniolă de a încheia unilateral contractul în virtutea căruia trebuia să difuzeze concursul de frumuseţe Miss USA.

Donald Trump a spus că NBC a dat dovadă de “slăbiciune” atunci când a renunţat la difuzarea Miss USA, magnatul catalogând totodată această decizie a televiziunii americane ca fiind “prostească”.

Totuşi, Trump a precizat că are “un mare respect pentru Mexic” şi că iubeşte “poporul mexican şi spiritul său extraordinar”.

Ediţia de anul acesta a concursului Miss World, care, în ultimii ani, s-a confruntat cu o scădere a audienţelor, a fost difuzată de televiziunea privată REELZ.

Precedenta ediţie a Miss USA, difuzată în iunie 2014, a înregistrat o medie de audienţă de aproximativ 5,6 milioane de telespectatori, potrivit companiei Nielsen.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă