11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuCântăreața și compozitoarea Jackie Trent a murit

Cântăreața și compozitoarea Jackie Trent a murit

Celebra compozitoare și interpretă britanică, Jackie Trent, a murit, sâmbătă, într-un spital din orașul spaniol Menorca, informează Daily Mail.

Starul avea vârsta de 74 de ani și se lupta de mult timp cu o boală necunoscută.

„Pentru întreaga lume ea a fost Jackie Trent, pentru mine și pentru sora mea a fost doar mamă. Unde ești acum, dragostea mea”, a scris fiul compozitoarei, Darren Trent, pe rețeaua de socializare Twitter.

De asemenea, actrița britanică de telenovele, Debbie Arnold a scris un mesaj pe Twitter după moartea artistei: „Sunt devastată de vestea morții lui Jackie Trent”, a scris actrița.

Născută cu numele Born Yvonne Burgess, în Staffordshire, în anul 1940, Trent și-a început cariera încă din copilărie, când a cântat în Legiunea Britanică.

Artista a încheiat primul său contract cu o casă de discuri la începutul anilor 1960, la Londra, unde l-a şi întâlnit pe compozitorul Tony Hatch, cu care s-a căsătorit.

Colaborarea vedetei cu Tony Hatch s-a concretizat în peste 400 de cântece, pe care le-au compus pentru numeroşi interpreţi, între care s-a numărat şi Frank Sinatra și Petula Clark și Shriley Bassey. Cuplul a divorţat în anul 2002.

Artista a devenit cunoscută în anul 1965, cu melodia „Where Are You Now (My Love)/ Unde ești acum (Dragostea mea)”. 

În ultima perioadă a carierei sale, Jackie Trent s-a reîntors pe scena din Marea Britanie, cu musicalul „High Society", iar în anul 2004 a susţinut o serie de concerte.

Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă