20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Festival medieval la Medias

A doua editie a Festivalului Medias – cetate medievala se va desfasura in perioada 13-16 iulie. La aceasta manifestare se doreste sa fie readusa in atentia publicului traditia medievala, elaborandu-se, in acest sens, un program cultural de redescoperire a obiceiurilor, a portului si a mestesugului ancestral. Stim cu totii ca Mediasul face parte din salba de burguri medievale, care in perioada cavalerilor si a menestrelilor era mentionat in hrisoave ca unul dintre cele mai insemnate sapte orase transilvane. Evenimentul se doreste a fi o intalnire cu cavaleri medievali si cu mestesugari adunati in Marele Targ al Mediasului, o imbinare a muzicii, artei si traditiilor populare reunite intr-un cadru istoric minunat. Organizatorul – Primaria municipiului Medias – a pregatit un program variat, ce cuprinde dansuri medievale, piese de teatru, expozitii de pictura si fotografii, o parada a modei cu ARS AMANDI CLUJ, concursuri medievale, precum si concerte sustinute de Flauto Dolce, Medieval Grafic Arad si Mini Art Studio 24 Bucuresti.

Provincialii canta "Noaptea pe covor”

Trupa Provincialii a dat din nou lovitura! Nici mai mult, nici mai putin, featuring-ul inregistrat de baieti alaturi de Anemona Niculescu este un real succes.
Asta o spun atat concertele, al caror numar a crescut vertiginos in ultima perioada, cat si clasamentele posturilor de radio din toata tara. Acestea sunt confirmate si de evolutia in Romanian Top 100, unde "Noaptea pe covor” urca in fiecare saptamana.
Dupa ce zilele trecute melodia a urcat nu mai putin de 25 de pozitii, in aceasta saptamana "Provincialii feat Anemona” continua sa urce inca 7 locuri, situandu-se astfel pe locul 31.

Concert in pestera

Astazi, intr-un cadru neobisnuit, mai precis in Pestera Bolii, aflata la aproximativ zece kilometri de orasul Petrosani, va avea loc un concert de muzica religioasa. Vor concerta mai multe coruri religioase de la diferite confesiuni. Pestera este cunoscuta ca fiind un loc ce ofera conditii deosebite de acustica. Din acest motiv, in perioada interbelica, interiorul acestei pesteri a fost supranumit „Sala de concert si dans”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă