19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuBono îi cere lui Medvedev să-l susţină în lupta împotriva SIDA

Bono îi cere lui Medvedev să-l susţină în lupta împotriva SIDA

Bono, liderul grupului rock U2, s-a întâlnit marţi la Soci cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, pentru a discuta despre programul de luptă împotriva SIDA, relatează RIA Novosti, potrivit NewsIn.

Conform muzicianului, problema transmiterii HIV-SIDA de la mamă la copil, mai ales a contaminării nouă-născutului de către mama infectată, ar putea fi rezolvată până în 2012. El i-a cerut lui Medvedev să-i recomande companii ruseşti ce ar putea participa la acest program.

„Acest program este bun şi foarte concret, este un bun mijloc de a rezolva problemele. Ne vom gândi la modul în care Rusia ar putea participa”, a spus Medvedev.

Bono a sosit în Rusia în cadrul turneului mondial al trupei. Înfiinţată la Dublin în 1978, trupa U2 a vândut deja peste 100 milioane de albume în întreaga lume. Solistul şi militantul Bono a înfiinţat mai multe organizaţii umanitare, printre care „ONE”, care luptă împotriva sărăciei şi bolilor.

Din 1999, Bono participă activ la campania pentru anularea datoriei ţărilor din lumea a treia. În mai 2002, el l-a dus pe secretarul american al trezoreriei Paul O’ Neill în patru ţări din Africa. În acelaşi an, a înfiinţat o organizaţie numită „DATA”, cu scopul de a informa despre datoria ţărilor din Africa, despre epidemia de SIDA şi regulile de comerţ inechitabile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă