10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuAkcent - o poveste, un vis devenit realitate

Akcent – o poveste, un vis devenit realitate

A fost odata o poveste… acum este un vis devenit realitate. Se intampla prin 1999, cand Adi Sana se intreba: “As vrea sa stiu daca pot sa zbor”. In 2001, “zburase deja printre nori”, pictand in culori un vis pentru el si pentru toti cei dragi sufletului sau. Putem vorbi deja despre istoria Akcent… despre trecutul Akcent, despre prezentul Akcent, despre viitor… in Akcent.

Toata lumea stie ca, in 1999, Akcent insemna Adrian Sana si Ramona Barta. Era un duo cu un stil diferit de cel de astazi si s-a spus, dupa Festivalul de la Mamaia, ca dintre formatiile aparute atunci – Atac, Impact -, abordand acelasi stil si format, Akcent avea sa devina o adevarata forta… La acea sectiune a castigat, insa, o alta formatie neavand nimic in comun cu stilul respectiv. Nu putem sti care ar fi fost viitorul duo-ului Akcent, pentru ca in 2001 a avut loc o schimbare, luand nastere Akcent-ul de azi, care a generat un adevarat curent “akcentuat”, influentand in bine modul de viata, comportamentul fanilor “akcentuati”.
Dar cine sunt Akcent? Patru baieti foarte simpatici, deschisi, sufletisti, prietenii fanilor lor – asa cum se prezinta la fiecare concert: Mihai, Sorin, Marius si Adrian. Impreuna ne invata sa traim frumos, ca visele pot deveni realitate prin multa munca si pasiune pentru ceea ce faci. Dar despre fiecare in parte vom vorbi pe indelete pe site-urile lor de prezentare.
Ce au facut ei? Au pictat o lume intreaga “in culori”. Un album plin de optimism, de ganduri frumoase, de ritm si voie buna. Uneori melancolic, alteori indraznet… exact ca viata traita frumos. Multi cred ca este usor ceea ce fac ei. Nu este. Dar este foarte frumos. Iar ei cred in ceea ce fac. In 2001, multa lume a spus… “iar o formatie”… Dar era greu sa treci cu vederea un videoclip de exceptie: “Ti-am promis”. O noutate pe plan muzical – hit care a spart topurile. In plus, Akcent nu semana cu nici una dintre formatiile de baieti care au aparut pe la noi… multe dintre ele disparand la fel cum au aparut. Erau la acelasi nivel ca boyband-urile din strainatate, neincercand in vreun fel sa copieze stilul vreunui grup. Nici nu au lansat bine albumul in ianuarie, ca la doar doua luni, pe 22 martie 2002, au primit discul de aur pentru vanzari.
Aparitia celui de-al doilea clip, “Prima iubire”, ne-a dovedit tuturor ca trupa Akcent are ceva de spus pe plan muzical si ca nu a fost o greseala, cum multi au afirmat. Dovada este ca foarte multi artisti au adoptat un stil asemanator, nereusind, insa, sa egaleze aceasta stare… “akcentuata”. A fost apoi concertul de deschidere a postului local MTV, unde au reusit sa ridice un stadion in picioare, emotiile fiind enorme de ambele parti. Tot ei au fost cap de afis in cel mai mare turneu Kaiser Fest. A urmat o vara plina de Akcent, concerte incendiare pregatite de un intro absolut genial care reusea sa te introduca in atmosfera atat de placuta din timpul concertului. Tot la mare, Akcent au lansat “In culori” in aceeasi seara in care au primit discul de platina. Aducand o pata de culoare intr-o lume gri, clipul se deosebeste de celelalte doua prin faptul ca a fost filmat si ziua. In rest, asa cum ne-au obisnuit, au facut ei ce-au facut si a aparut iar un clip de exceptie pe piata muzicala romaneasca.
In 2004 – “Poveste de viata”. E vremea schimbarii, trec anii, se intampla sa vedem ca uneori viata nu este chiar roz, iar acest album ne aminteste ca “sunt clipe care trec prea greu” si ne ajuta sa trecem “mai usor” peste ele. Cu pasi repezi vine si anul 2005, si… “S.O.S.” si “Kyle”. E timpul pentru disco! “Dragoste de inchiriat” este unul dintre cantecele destinate sa fie hit. De data aceasta, a trecut granitele pentru a fi numarul 1 in varianta in limba engleza, “Kyle”. “Dragoste de inchiriat” benefi-ciaza si de un videoclip de culoare, care ne aduce aminte de primul album, dar in alta abordare, cei de la Akcent fiind deja renumiti pentru felul in care, cu fiecare nou album, aduc ceva nou. Si se anunta si un cadou de sarbatori… Sa fie “cel mai dulce cadou”, sa fie ceva nou? Orice ar fi, fanii nu mai au rabdare sa astepte, caci Akcent este o nebunie frumoasa, frumoasa de tot, care sfideaza lumea gri, oferindu-ne una in… culori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă