26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuAcuzații de viol la adresa actorului Bill Cosby

Acuzații de viol la adresa actorului Bill Cosby

Actorul şi producătorul Bill Cosby, în vârstă de 77 de ani, este acuzat în ultimele săptămâni de viol şi agresiuni sexuale, pe care le-ar fi comis timp de mulţi ani, informează Mediafax.

Actorul a refuzat să răspundă acestor acuzaţii sâmbătă, atunci când a fost invitat să participe la o emisiune – care avea o cu totul altă temă – difuzată de radioul public american, National Public Radio (NPR).

Duminică, într-o declaraţie publicată pe site-ul actorului, avocatul său, John P. Schmitt, a spus că artistul nu va răspunde acestui val de acuzaţii din ultima vreme.

"Pe parcursul ultimelor săptămâni, acuzaţii vechi de un deceniu şi lipsite de fundament au revenit la suprafaţă contra lui Bill Cosby", precizează comunicatul emis de avocatul său.

"Faptul că ele sunt repetate nu le face să devină adevărate. Bill Cosby nu are intenţia de a le oferi valoare răspunzându-le", a spus avocatul, adăugând că artistul american "mulţumeşte fanilor pentru sprijinul acordat".

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tată de familie, de culoare, în sitcomul "The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 până în 1992, se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, luna trecută, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Devenit un fel de persona non grata, Bill Cosby şi-a anulat participarea la emisiunea "The Late Show With David Letterman", un talk show nocturn difuzat de CBS, care are o audienţă impresionantă.

Washington Post a publicat săptămâna trecută acuzaţiile unei actriţe, Barbara Bowman, care afirmă că a fost agresată sexual de actor pe vremea când era adolescentă, în 1985.

Barbara Bowman s-a oferit să depună mărturie într-un proces iniţiat de o altă femeie care l-a acuzat pe Bill Cosby de agresiune sexuală, însă plângerea formulată de ea în justiţie a fost soluţionată printr-o înţelegere între cele două părţi, în 2006.

În total, 13 femei care au lansat acuzaţii similare au propus să depună mărturie în acel proces, afirmă presa americană.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă