12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăEconomieFOTO: Harta agricolă - Cum stă România la capitolul agricultură

FOTO: Harta agricolă – Cum stă România la capitolul agricultură

Bărăganul şi Banatul, lideri detașați la producția de cereale, Moldova stă cel mai bine la producţia de struguri, oltenii la producția de prune, Bucovina la cartofi, în timp ce Transilvania abia apare pe harta agricolă.

Ziarul Financiar începe cu această hartă proiectul Geografia de business a României, care are ca scop cunoaşterea la nivel de detaliu a resurselor naturale din ţară într-un moment în care nu mai ştim ce producem, unde producem şi care sunt atuurile pe care putem construi viitorul.

Harta scoate în evi­denţă dez­voltarea ineg­ală a pieţei agri­cole, cu li­deri clari în piaţa cerealelor în judeţele Dolj şi Timiş sau cu Suceava, în vârful podiumului pentru producţia de cartofi, urmată de Covasna şi cu altare pentru licoarea lui Bachus în Vrancea, Buzău şi Vaslui, relatează Mediafax.

ZF a strâns zece indicatori care analizează primele zece judeţe în funcţie de producţia de cereale, de mere, de pruni, de struguri şi cartofi, dar şi su­pra­feţele agricole destinate acestor produse. Pieţele anali­zate în Harta agricolă a Ro­mâniei au o valoare de 20,8 mi­liarde de lei (circa 4,2 mld. euro) în 2020.

Trei judeţe din România – Braşov, Botoşani şi Bacău – nu se află în top zece la niciunul dintre cei zece indicatori analizaţi de ZF.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă