Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Cîţu: ,,Vor creşte pensiile în fiecare an în următoarea perioadă''

Frorin Cîțu a declarat că nu are un procent pe care să îl poată avansa privind creşterea pensiilor, însă a adăugat că acestea vor fi majorate în fiecare an, în perioada următoare.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

14.11.2020 - 15:59

„Ştiţi foarte bine că am spus că pensiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creşte în fiecare an. Da, ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat sâmbătă într-o conferinţă de presă dacă această creştere economică a României s-ar putea reflecta în majorarea salariului minim cerută de sindicalişti sau în cea a pensiilor promisă de Guvern. 

Chestionat dacă o creştere a salariului minim cu 100 lei brut ar putea fi suportată de economie, ministrul de Finanţe a răspuns: „Aici pot să vă vorbesc doar ca economist. Ştiţi bine că Ministerul Finanţelor nu face parte din acel comitet tripartit, dar trimitem experţi şi acolo”.

„Aş vrea să păstrăm totuşi o formulă pe care să nu o mai modificăm. Vreau să scot elementul acesta de politic din negocierile pe salariul minim. Anul trecut am venit cu o formulă care cred că este foarte bună, e transparentă, toată lumea ştie indicatorii şi o formulă care nu penalizează dinamica salariului minim în ani cum este acesta, în care ai o contracţie sau ai o scădere a economiei.  Aş merge pe pastrarea acestei formule şi pentru anii viitori. Altfel, în momentul în care introduci politicul în negociere, acest element politic de subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat, dar care au repercursiuni pe viitor”, a adăugat Cîţu.

 

Citește totul despre:

#florin cîțu

Comentarii