6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăEconomieFlorin Cîțu: România primește prima tranșă de 3 miliarde euro din instrumentul...

Florin Cîțu: România primește prima tranșă de 3 miliarde euro din instrumentul SURE

România va primi 3 miliarde euro dintr-un împrumut total de 4,1 miliarde de euro solicitat de țara noastră Uniunii Europene pentru susținerea financiară a mai multor măsuri adoptate de Guvern pentru atenuarea efectelor economice negative generate de pandemia de coronavirus.

Banii vor fi utilizați pentru finanțarea deficitului bugetar, a cheltuielilor legate de plata șomajului tehnic, a programului flexibil de muncă și susținerea unor cheltuieli din domeniul sanitar.

„În câteva zile vom primi prima tranşă din instrumentul SURE, 3 miliarde euro, acordat României de Uniunea Europeană în cadrul instrumentului SURE, conform cererii părţii române, parte a unui împrumut în valoare de cca. 4,1 mld. euro pentru susţinerea a 9 măsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.”, a anunțat miercuri Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Din punct de vedere al costurilor împrumutului, creditul este acordat în aceleași condiții financiare la care Comisia Europeană s-a împrumutat de pe piața bancară pentru susținerea țărilor membre cu finanțări aprobate prin programul SURE. Prima tranșă de 3 miliarde euro din împrumutul contractat de România are o maturitate de 14 ani și jumătate, a mai precizat ministrul Finanțelor.

Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă