12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFirst Bank poate prelua Leumi Bank, a decis Consiliul Concurenţei

First Bank poate prelua Leumi Bank, a decis Consiliul Concurenţei

În aprilie, First Bank, bancă deţinută în România de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a anunţat semnarea unui acord cu banca israeliană Bank Leumi pentru achiziţia participaţiilor acesteia, deţinute la filiala Bank Leumi România.

 

Oricum, nu existau îndoieli serioase

La începutul lui iunie, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia, iar, luni, a anunţat că a dat undă verde.

”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată un comunicat emis luni de autoritatea de concurenţă, citat de News.ro.

 

First Bank, ori despre cum au venit americanii

“First Bank” este numele folosit de mai multe instituţii financiare americane. Există mai multe bănci în lume numite First National Bank şi First Commercial Bank în Taipei şi Statele Unite. Numai în SUA există în prezent opt entităţi “Firrts Bank”.

First Bank al celor de la J.C. Flowers este prezentată de fondul de investiţii însuşi ca fiind o instituţie de credit ce oferă o gamă completă de servicii bancare pentru persoane fizice şi juridice. First Bank este controlată de JCF IV Tiger Holdings S.a.r.l., al cărei capital majoritar este deţinut de J.C. Flowers IV, L.P., un fond consiliat de J.C. Flowers & Co. LLC, entitate înregistrată la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse de Valori din SUA (United States Securities and Exchange Commission).

Bank Leumi România este, de asemenea, o instituţie de credit, care face parte din grupul Bank Leumi şi care oferă servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, inclusiv conturi curente, depozite sau finanţări şi facilităţi de creditare.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă