15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieEnel a fost inclus în indicele Dow Jones Sustainability World Index pentru...

Enel a fost inclus în indicele Dow Jones Sustainability World Index pentru al 16-lea an consecutiv

”Indicele recunoaşte angajamentul Enel faţă de un model energetic bazat pe zero emisii, încurajând inovaţia deschisă şi practicile responsabile de gestionare a afacerilor”, se arată în comunicat.

Totodată, filiala spaniolă a Enel, Endesa, a fost confirmată în ediţia din acest an, marcând al nouăsprezecelea an consecutiv de prezenţă a companiei. Enel şi Endesa sunt două dintre cele opt companii admise în indicele global dedicat sectorului de utilităţi electrice.

”Sustenabilitatea este un factor cheie pentru crearea de valoare pe termen lung în rândul acţionarilor şi asociaţilor noştri. Prin integrarea deplină a Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă în strategia noastră, care vizează tehnologia de generare a energiei fără emisii, precum şi dezvoltarea infrastructurii inteligente de energie electrică, stabilim un standard pentru companiile dispuse să îşi maximizeze profiturile într-un mod virtuos pentru comunităţi şi ecosisteme. Ca atare, includerea noastră în DJSI pentru cel de-al şaisprezecelea an consecutiv reprezintă o recunoaştere a angajamentului nostru faţă de dezvoltarea unui model de afaceri durabil, care să conducă tranziţia energetică şi să promoveze practici comerciale responsabile”, a spus Francesco Starace, CEO şi Director General al Enel.

Ponderea investitorilor preocupaţi de mediu, impact social şi guvernanţă (ESG – Enivronment, Social and Governance) în Enel reprezenta aproximativ 10,5% din capitalul social al grupului la 31 decembrie 2018, în creştere cu 78% faţă de 2014.

Enel este, de asemenea, inclus în indicii de sustenabilitate globală STOXX Global ESG Leaders, în care a fost reconfirmat la ultima evaluare, precum şi FTSE4Good, Euronext VIGEO-EIRIS, clasificarea OEKOM „Prime”, ECPI, Thomson Reuters/ S-Network ESG Best Practices Indices Thomson Reuters Diversity & Inclusion Index şi clasificarea Equileap legată de egalitatea de gen.

Cele mai citite

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă