”Indicele recunoaşte angajamentul Enel faţă de un model energetic bazat pe zero emisii, încurajând inovaţia deschisă şi practicile responsabile de gestionare a afacerilor”, se arată în comunicat.
Totodată, filiala spaniolă a Enel, Endesa, a fost confirmată în ediţia din acest an, marcând al nouăsprezecelea an consecutiv de prezenţă a companiei. Enel şi Endesa sunt două dintre cele opt companii admise în indicele global dedicat sectorului de utilităţi electrice.
”Sustenabilitatea este un factor cheie pentru crearea de valoare pe termen lung în rândul acţionarilor şi asociaţilor noştri. Prin integrarea deplină a Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă în strategia noastră, care vizează tehnologia de generare a energiei fără emisii, precum şi dezvoltarea infrastructurii inteligente de energie electrică, stabilim un standard pentru companiile dispuse să îşi maximizeze profiturile într-un mod virtuos pentru comunităţi şi ecosisteme. Ca atare, includerea noastră în DJSI pentru cel de-al şaisprezecelea an consecutiv reprezintă o recunoaştere a angajamentului nostru faţă de dezvoltarea unui model de afaceri durabil, care să conducă tranziţia energetică şi să promoveze practici comerciale responsabile”, a spus Francesco Starace, CEO şi Director General al Enel.
Ponderea investitorilor preocupaţi de mediu, impact social şi guvernanţă (ESG – Enivronment, Social and Governance) în Enel reprezenta aproximativ 10,5% din capitalul social al grupului la 31 decembrie 2018, în creştere cu 78% faţă de 2014.
Enel este, de asemenea, inclus în indicii de sustenabilitate globală STOXX Global ESG Leaders, în care a fost reconfirmat la ultima evaluare, precum şi FTSE4Good, Euronext VIGEO-EIRIS, clasificarea OEKOM „Prime”, ECPI, Thomson Reuters/ S-Network ESG Best Practices Indices Thomson Reuters Diversity & Inclusion Index şi clasificarea Equileap legată de egalitatea de gen.