24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalO treime din emisiile globale de gaz metan ar putea fi eliminate...

O treime din emisiile globale de gaz metan ar putea fi eliminate pentru a limita schimbările climatice

SUA și UE au căzut la un acord

SUA și UE doresc, printr-un acord comun, să elimine aproximativ o treime din emisiile globale de gaz metan. Cei doi actori internațional plănuiesc să realizeze acest lucru până la finalul deceniului. Ba mai mult, pun presiuni și pe alte economii ale lumii să le urmeze exemplul.

Pactul Statelor Unite și Uniunii Europene vine în contextul în care Washington-ul și Bruxelles-ul vor să convingă alte mari economii mondiale să li se alăture. În scurt timp va fi organizat summit-ul de la Glasgow în care vor fi abordate schimbările climatice în noiembrie.

După dioxidul de carbon, metanul este un gaz cu efect de seră și este al doilea cel mai dăunător climei. Guvernele caută cu disperare soluții cât mai rapide pentru a limita încălzirea globală cu 1,5 grade Celsius. SUA și UE vor face în această săptămână o promisiune comună potrivit cărora vor reduce emisiile de metan cauzate de om cu cel puțin 30% până în 2030.

Într-un document separat se arată o listă cu țările vizate de SUA și UE. Aceștia au inclus state care emit cantități importante de metan, precum China, Rusia, India, Brazilia și Arabia Saudită, precum și Norvegia, Qatar, Marea Britanie, Noua Zeelandă și Africa de Sud. SUA și UE vor propune fiecare propria legislație în acest an pentru a restricționa emisiile de gaz metan.

Experții susțin că sectorul combustibililor fosili are cel mai mare potențial de a tăia emisiile de metan dacă se vor repara gazoducte. Ba mai mult, multe dintre acestea se pot realiza la un cost scăzut.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

O rețea uriașă de fraude online a fost anihilată în urma unei operațiuni globale

Cetăţeanul chinez Yunhe Wang a fost arestat pentru că ar fi fost creierul din spatele unei reţele uriaşe care a furat miliarde de dolari....

Zeci de blocuri din Sectorul 3 rămân fără apă caldă în urma unei avarii la o conductă veche de peste 51 de ani

Din cauza unei avarii produsă pe Magistrala I Sud, care are o vechime de peste 51 de ani, zeci de blocuri din Sectorul 3...

Un belgian va antrena în Bavaria. Kompany a preluat-o pe Bayern Munchen

Fostul internațional belgian Vincent Kompany, care în acest sezon a retrogradat din Premier League cu Burnley, a fost instalat în funcția de antrenor principal...
Ultima oră
Pe aceeași temă