8.4 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalInvestiție de un miliard de dolari din partea SUA pentru scutul antirachetă...

Investiție de un miliard de dolari din partea SUA pentru scutul antirachetă israelian

Proiectul a obținut majoritatea voturilor

Camera Deputaților SUA a aprobat joi un pachet de un miliard de dolari pentru scutul antirachetă israelian „Iron Dome”. Proiectul a obținut majoritatea voturilor, după ce s-a produs o controversă la începutul săptămânii. Nancy Pelosi a declarat că „a ajuta Israelul este vital, deoarece securitatea Israelului este esenţială pentru securitatea Americii”.

420 de voturi au fost pentru și doar 9 împotrivă, iar doi democrați s-au abținut. Proiectul urmează să fie supus votului în Senat, însă data nu a fost stabilită. De zece ani, SUA se implică activ la această finanțare. La sfârşitul anului 2020, Congresul a aprobat 1,6 miliarde de dolari cheltuieli pentru întreţinerea şi componentele „Iron Dome”.

Cu toate acestea, investiția de un miliard de dolari a fost retrasă marți dintr-un proiect de lege bugetară în Camera Reprezentanţilor. Presa americană susține că decizia a fost luată sub presiunea unor aleşi ai aripii stângi a democraţilor. Aceștia au ameninţat că vor vota împotriva legii finanţelor dacă aceasta conţine măsura în cauză.

Pe de altă parte, liderii partidului care dețin majoritatea au asigurat că fondurile  vor fi aprobate rapid printr-o altă modalitate.

„Adoptarea acestui text reflectă marea uniune din Congres, între cele două partide şi cele două camere, în jurul securităţii Israelului”, a declarat în hemiciclu preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, potrivit Agerpres.

Premierul israelian, Naftali Bennett, a mulţumit Camerei după vot pentru „sprijinul imens acordat Israelului şi angajamentul său faţă de securitatea acestuia”.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Adrian Câciu: „Nu avem downgrade de rating. Orice altă afirmație este fake-news”

Ratingul de țară al României a fost confirmat de Agenția Fitch la nivelul „BBB-”, fără o retrogradare, însă perspectiva a fost schimbată de la...

Pesimism în creștere: Românii își fac tot mai multe griji pentru economie și costul vieții

Un sondaj realizat de EY arată că pesimismul românilor este în creștere în 2024, comparativ cu anul precedent. Peste două treimi dintre respondenți (67%)...

Grecia a înapoiat Turciei peste o mie de monede antice din argint furate

Grecia a restituit joi Turciei un tezaur de peste o mie de monede antice din argint furate, prima repatriere de acest tip care are...
Ultima oră
Pe aceeași temă