5.2 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalGermania are nevoie de imigranți pentru a preveni deficitul de forță de...

Germania are nevoie de imigranți pentru a preveni deficitul de forță de muncă

Germania va avea nevoie de un număr mai mare de imigranți pentru a evita deficitul de forță de muncă. În același timp, cea mai mare economie europeană se confruntă cu o criză demografică.

Institutul Economic German estimează că forța de muncă va scădea cu peste 300.000 de persoane în acest an. Acest fapt este cauzat de numărul tot mai mare de pensionari și lipsa tinerilor pe piața de muncă.

Germania are nevoie de mai mulți imigranți

Se preconizează că acest decalaj se va mări la peste 650.000 în 2029. Astfel lasă o penurie acumulată de persoane în vârstă de aproximativ 5 milioane până în 2030. Numărul germanilor angajați a crescut la aproape 45 de milioane în 2021, în ciuda pandemiei de coronavirus.

După zeci de ani de natalitate scăzută și imigrație inegală, o forță de muncă în scădere reprezintă o bombă demografică cu ceas pentru sistemul public de pensii din Germania.

„Germania cu siguranță a intensificat și imigrația, și în toate domeniile, pentru ingineri, meșteșugari, îngrijitori. Trebuie să organizăm asta”, a spus Habeck, care este și vicecancelar în noua coaliție de guvernământ tripartită a Germaniei.

Partidele de la guvernare au convenit în negocierile lor de coaliție pentru a reduce obstacolele pentru muncitorii calificați din străinătate. De asemenea, se caută noi metode de a face munca mai atractivă inclusiv ridicarea salariului minim național la 12 euro pe oră.

„Astăzi avem 300.000 de locuri de muncă deschise și ne așteptăm să crească la un milion și mai mult. Dacă nu reducem acest decalaj, vom avea probleme reale de productivitate ”, a declarat Robert Habeck, liderul Partidului Verzilor, într-o conferință de presă.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat patru decrete care vizează modificări legislative și o eliberare din funcție

Unul dintre decrete vizează accesul echitabil la educație și dezvoltarea competențelor digitale în instituțiile de învățământ superior Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 19...

Fermierii britanici vor protesta împotriva „taxei pe tractoare” la Londra

Mii de fermieri britanici sunt așteptați în Piața Parlamentului, marți, pentru a protesta și împotriva anulării unei scutiri de impozite pe moștenire Măsura a ajutat...

Avem 40.000 de joburi neocupate și 451.000 de șomeri

Piața muncii va fi afectată de îmbătrânirea populației, ponderea celor activi, de peste 65 de ani, va depăși 30% în 2035 Numărul locurilor de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă