16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalCrește prețul locuințelor, dar nu pentru multă vreme

Crește prețul locuințelor, dar nu pentru multă vreme

Crește prețul locuințelor, dar nu pentru multă vreme, explică o analiză realizată de Global Property Guide.

Analiza, publicată la data de 15 iunie 2022, se intitulează “Boom-ul global al prețurilor la locuințe ar putea slăbi”. Studiul pune în balanță situația sectorului imobiliar din 59 de țări, inclusiv din România. În 49 dintre aceste țări prețurile au crescut, iar în zece dintre ele au scăzut. Cele mai recente statistici disponibile sunt cele din trimestrul 1 al anului 2022.

În cazul României, conform prețurilor ajustate cu rata inflației, prețurile scăzuseră, în trimestrul 1 din anul 2021, cu 3,28 la sută. În schimb, pe trimestrul 1 din 2022, prețurile s-au mărit cu 9,48 la sută.

“Majoritatea piețelor cresc, în termeni reali, mai puțin rapid decât anul trecut”, indică studiul. “Boom-ul imobiliar începe să se epuizeze. Nu peste tot, poate nu alarmant. Dar tendința globală este scăderea boom-ului”, indică această sursă.

Tendința de majorare la prețul locuințelor va fi încetinită de războiul din Ucraina

Pe anul 2022, cele mai mari creșteri s-au consemnat în Turcia (30,3 la sută), Rusia (18,78 la sută) și Vietnam (15,49 la sută). Pe locul al patrulea se plasează Slovacia (12,88 la sută).

Singura țară vecină României inclusă în clasament este Ucraina. Aici, prețurile locuințelor au scăzut, în anul 2022, cu 5,77 la sută.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă