18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internațional„Coșul de cumpărături” s-a scumpit la nivel global. Avertismentul Organizației pentru Agricultură...

„Coșul de cumpărături” s-a scumpit la nivel global. Avertismentul Organizației pentru Agricultură și Alimentație

Prețul cerealelor a crescut semnificativ

Prețurile la alimente au crescut considerabil în ultima perioadă, iar coșul de cumpărături a suferit modificări la nivel global. Prin urmare, indicele pentru un coș de cumpărături dintr-un supermarket,  format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr a crescut în luna august de la  123,5 puncte la 127,4 puncte. În ritm anual, preţurile au urcat cu 32,9% în august, transmite Reuters.

Potrivit informașiile date de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), prețul cerealelor s-au majorat cu 3,4% în august, comparativ cu luna precedentă. Producția scăzută a unor state exportatoare a dus la o scădere de la grâu cu 8,8%. În același timp,  preţul orzului a urcat cu 9%. 

Uleiurile vegetale au suferit o creștere de preț de 6,7% în august. Totodată, prețul zahărului a urcat cu 9,6%, pe fondul incertitudinilor privind producţia din Brazilia.

Seceta persistentă și schimbările climatice au înrăutățit estimările FAO pentru producția cerealelor din acest an. Față de prognoza precedentă, cantitatea a scăzut de la  2,817 miliarde tone de cereale la 2,788 miliarde tone.

Producția de grâu este în scădere cu  15,2 milioane tone faţă de estimarea din iulie, la 769,5 milioane tone. Totuși,  Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) au publicat o prognoză care arată o corecţie în primii ani ai perioadei 2021-2030.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă