5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalCompania Virgin Orbit intră în faliment

Compania Virgin Orbit intră în faliment

Compania Virgin Orbit, care proiectează rachete dedicate lansării de sateliţi de mici dimensiuni, a solicitat plasarea sub protecţia Legii falimentului din SUA, în vederea scoaterii la vânzare, a anunţat marţi compania.

Această decizie intervine după concedierea anunţată săptămâna trecută a 675 de angajaţi, reprezentând 85% din forţa de muncă a acestei filiale a imperiului miliardarului britanic Richard Branson.

“Deşi am depus eforturi considerabile pentru a ne îmbunătăţi situaţia financiară şi a obţine fonduri suplimentare, trebuie să facem ceea ce este cel mai bine pentru companie” a declarat preşedintele Virgin Orbit, Dan Hart, într-un comunicat.

Plasarea sub protecţia Legii falimentului “reprezintă cea mai bună cale pentru a identifica şi finaliza o vânzare eficace, care să optimizeze valoarea afacerii”, a adăugat el.

Racheta sa de 21 de metri lansată de pe un Boeing 747 din Cornwall, Marea Britanie, nu reuşise la începutul lunii ianuarie să ajungă pe orbită, provocând pierderea celor nouă sateliţi pe care îi transporta şi precipitând prăbuşirea Virgin Orbit.

Înfiinţată de Richard Branson în 2017, compania îşi propunea să ofere “o metodă nouă şi inovatoare de a lansa sateliţi” şi reuşise să plaseze pe orbită 33, potrivit lui Dan Hart.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă