35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalChina este presată să crească importul de cărbune pe fondul crizei energetice

China este presată să crească importul de cărbune pe fondul crizei energetice

Țara se confruntă cu o criză puternică

China se confruntă cu o criză energetică puternică din cauza lipsei de cărbuni. Cum standardele ecologice privind emisiile de gaze au fost înăsprite, iar cererea este tot mai mare din partea producătorilor, prețurile au atins un nivel record. Acum oficialii chinezi sunt presați să crească importul de cărbune pentru a menține fabricile deschise, iar alimentarea cu apă în anumite zone este, la rândul ei, pusă sub risc.

Restricțiile în ceea ce privește consumul de energie au pus marile companii în dificultate, iar producția a fost întreruptă. Peste 30 de firme listate în Taiwan, cu operațiuni în China, au încetat să lucreze din cauza noilor măsuri impuse. Mai multe regiuni din China au fost afectate din cauza deficitului de energie. Astfel, a doua cea mai mare economie a lumii dă semne de încetinire.

Momentan industria aluminiului, oțelului și a cimentului au fost cele mai afectate, urmând apoi cea a hârtiei și sticlei. Analiștii susțin că întreprinderi își vor întrerupe activitatea, fiind afectați până și producătorii de substanțe chimice, coloranți, mobilier și soia.

Guvernatorul provinciei Jilin, una dintre cele mai afectate zone din țară, a cerut creșterea importului de cărbune. Criza se resimte din ce în ce mai mult, iar imagini cu lifturi și semafoare oprite circulă în mediul online. De asemenea, semnalul telefoanelor mobile a fost afectat, notează presa internațională.

Fabricile deținute de marile companii globale precum Apple și Tesla în orașele  Shenyang și Dalian au suferit întreruperi ale producției. Goldman Sachs a estimat că până la 44% din activitatea industrială a Chinei a fost afectată de lipsa de energie electrică.

China a susținut că plănuiește ca până în anul 2030 să reducă la minim nivelul emisiilor de carbon, iar până în 2060 să ajungă la zero emisii.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...

Influencerii vor fi verificați de ANAF

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, anunță controale la influencerii care obțin venituri de pe rețelele sociale. "Probabil că luna viitoare, la conferința de presă, o...

Bucătărie în stil contemporan: 6 sfaturi de amenajare

Stilul contemporan a apărut nu cu mult timp în urmă, însă a reușit să aibă foarte mulți adepți, datorită regulilor simple de decor. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă