21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalAmCham: SUA reprezintă al 5-lea cel mai mare investitor străin direct din...

AmCham: SUA reprezintă al 5-lea cel mai mare investitor străin direct din România

Statele Unite reprezintă al 5-lea cel mai mare investitor străin direct în ceea ce priveşte investiţiile în România şi al 3-lea în investiţiile din zona verde, a declarat, miercuri, preşedintele AmCham România, Cristian Sporiş.

“România devine o destinaţie din ce în ce mai vizibilă pe radarul investitorilor americani. Statele Unite este al 5-lea cel mai mare investitor străin direct în ceea ce priveşte investiţiile în România şi al 3-lea în investiţiile din zona verde”, a spus Cristian Sporiş, la a doua ediţie a Forumului Economic SUA – România: Inovaţie pentru Prosperitate, eveniment satelit al Forumului de Afaceri al Iniţiativei Celor Trei Mări.

Potrivit acestuia, ediţia din acest an confirmă că Forumul Economic SUA – România, lansat de AmCham anul trecut, devine o platformă de dialog de referinţă pentru agenda economică bilaterală. Sporiş a adăugat că Angajamentul asumat de ambele administraţii pentru intensificarea relaţiilor economice este reflectat deja în evoluţia pozitivă a investiţiilor în ultimul an şi şi-a exprimat încrederea că vor urma proiecte concrete care să transforme potenţialul în prosperitate economică.

“În plus, în perioada imediat următoare, România are în faţă cel puţin două obiective – intrarea în programul Visa Waiver pentru SUA şi aderarea la OCDE, care îndeplinite la timp, vor aduce beneficii semnificative pentru agenda economică. Anul acesta, în contextul Summit-ului Iniţiativei Celor Trei Mări, adăugăm nivelului de cooperare bilaterală şi dimensiunea regională, pentru care considerăm inovaţia ca un pilon central, indiferent de domeniu. Sectorul privat investeşte constant în inovaţie, a demonstrat valoarea pe care aceasta o aduce economiilor, iar apelul nostru comun către decidenţi este că stimularea şi adoptarea inovaţiei, prin reglementare şi finanţare corespunzătoare, reprezintă calea de urmat spre prosperitatea pe care o dorim pentru economiile şi societăţile noastre”, a afirmat Cristian Sporiş.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) a organizat miercuri ediţia a doua a Forumului Economic SUA – România, dedicat promovării cooperării economice bilaterale. În continuarea ediţiei din 2022 care a marcat aniversarea a 25 de ani de la semnarea Parteneriatul Strategic din SUA şi România, agenda Forumului de anul acesta aduce în prim plan inovaţia ca pilon pentru prosperitate, şi pentru cooperare la nivel regional.

Forumul Economic SUA-România: Inovaţie pentru Prosperitate este organizat în marja Forumului de Afaceri al Iniţiativei Celor Trei Mări (3SI) care are loc la Bucureşti, între 6 -7 septembrie, şi este susţinut de Ambasada SUA la Bucureşti, în calitate de partener strategic şi de Institutul Aspen România.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...
Ultima oră
Pe aceeași temă