3.2 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăEconomieVenerabilul alpinist, David Neacșu, cedează "Himalaya" unui tânăr antreprenor

Venerabilul alpinist, David Neacșu, cedează „Himalaya” unui tânăr antreprenor

Stral Big, companie specializată în alpinism utilitar și lucrări speciale în industrie, a preluat 100% din capitalul companiei GD Escapade, cunoscută prin magazinul Himalaya fondat în urma cu 27 de ani de renumitul alpinist David Neacșu.

“Astăzi am predat ştafeta tânărului Ionuț Gavrilă Blenche, care are 34 de ani, exact vârsta la care eu am început business-ul Himalaya. Noi nu am făcut doar vânzări de produse premium pentru pasionaţii de munte si de aventură (Mammut, Petzl, Lowa etc), ci am fost antrenorii de performanţă pentru cei care îndrăznesc să viseze la  mai mult.

David Neacșu se desparte voios de prima dragoste în business

„La 61 de ani, nu mai pot ţine pasul cu digitalizarea şi cu globalizarea, s-au dus vremurile poetice din industria outdoor.  Am încredere că Gabi va continua spiritul pe care eu  l-am insuflat companiei. Himalaya a fost visul pe care mi l-am împlinit. Himalaya e de acum pe mâini bune. De acum vreau să mă liniştesc ca să pot aşterne pe hartie o parte din experienţele trăite în expediţiile şi în călătoriile mele!”, mărturiseşte David Neacşu.

“Am preluat ștafeta de la David Neacșu și ducem mai departe visul său. Promitem că vom fi aceiași antrenori de performanță, cum a fost cuceritorul Everestului.

Complementari, nu competitori

Pe lângă continuarea tradiției Himalaya alături de David Neacșu, această tranzacție vizează crearea unor sinergii specifice domeniilor de activitate pe care le reunesc cele doua companii și nu în ultimul rând realizarea unui vis mai vechi, acela de a pune la un loc alpinismul sportiv cu cel utilitar, echipamentele outdoor cu cele profesionale”, mărturisește Ionuț Gavrilă Blenche, fondatorul Stral Big.

citește și: Dîncu ia “portofelul apărării”

Tranzacția a fost asistată de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției, alături de Popovici Nițu Stoica & Asociații, consultanții legali și de Banca Transilvania, finanțatorul tranzacției.

“Dincolo de orice numere și tehnicalități aferente proiectelor de M&A, nu poți să stai lângă David Neacșu fără să nu fi cucerit pe viață de poveștile trăite de el și de emotia cuceritoare pe care o emană la fiecare povestire. Mă bucur pentru Ionuț Gavrilă Blenche că a avut șansa de a alege și a fi ales, să ducă Himalaya, sufletul lui David Neacșu, mai departe,” declară Alexandru Medelean, consultantul principal al tranzacției.

Despre David Neacșu și Magazinul Himalaya, creat cu pasiune de David Neacsu in 1994

David Neacșu este un celebru alpinist român. A participat la 28 de expeditii mari, în marile masive internationale. A condus prima expediție românească pe Everest, in 2003. Pasionat de pescuitul la rapitor cu năluci artificiale. Campion Mondial la știucă în anul 2016, titlu obținut la World Pike Challenge competiție organizată pe incinta Holbina Trei Bibani din Delta Dunării.

Stral Big a preluat 100% GD Escapade,
Magazinul Himalaya, fondat în urma cu 27 de ani de renumitul alpinist David Neacșu

Expediții David Neacșu:
1. 1990 – traversează Carpații Meridionali pe timp de iarnă;
2. 1991 – Vf. Elbrus, Caucaz;
3. 1992 – Vf. Mont Blanc, Alpi
4. 1993 – traversează Carpații Meridionali pe timp de iarnă;
5. 1994 – Vf. Kilimanjaro (prima expediție românească, unde s-a realizat recordul mondial de viteză în ascensiune), apoi Vf. Mount Kenya, ambele din Africa;
6. 1995 – Vf. Mont Blanc, Alpi, ascensiune de iarnă;
7. 1996 – Vf. Aconcagua, America de Sud, premieră românească;
8. 1996 – Vf. Mont Blanc, Alpi, versantul Italian;
9. 1997 – Vf. Mc Kinley, Alaska;
10. 1997 – Vf. Kilimanjaro si Vf. Kenya din Africa;
11. 1998 – Vf. Huascaran – Anzii Cordilieri, Peru;
12. 2000 – Vf. Illimani, Bolivia, Vf. Cotopaxi, Ecuador;
13. 2002 – Vf. Kala Patthar, Nepal, Vf. Klucev – Kamtchatka, Rusia;
14. 2003 – conduce expediția Aconcagua 2003;
15. 2003 – conduce expediția Everest 2003, ocazie cu care, alpinistul Teodor Tulpan stabileste un nou record mondial de zbor cu parapanta pe Everest, in 30 de minute;
16. 2009 – conduce expediția românească Northland Antarctica 2009, Mt. Vinson 4.897, împreună cu Tulit Zsombor;

Despre Stral Big

Compania Stral Big a fost înființată în anul 2012 de Ionuț Gavrilă Blenche, dezvoltând urmatoarele arii de activitate: alpinism utilitar, construcții civile și industriale, servicii de curățenie.

Stral Big își desfășoară activitatea prin intermediul a 100 de angajați specializați în domeniul de activitate, adresând nevoile a numeroase companii de renume atât din țară cât și din străinătate.

Despre Alexandru Medelean și Wise Way Advisors

Începând din 2019 Alexandru Medelean a devenit consultant independent și Cadru didactic asociat al Universității Babeș Bolyai, după o experiență de 23 de ani in cadrul PwC. A fost implicat în multiple proiecte de tranzacții (M&A), în proiecte complexe de consultanță și posedă o puternică experiență de lucru pentru antreprenorii și afacerile de familie din Romania.

citește și: Doi consultanți independenți au reușit tranzacția anului. O firmă românească, vândută celui mai mare grup european, din domeniu

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Crin Antonescu: Portretul fostului lider PNL susținut pentru președinția României

Crin Antonescu, născut pe 21 septembrie 1959 în Tulcea, și-a început cariera ca profesor de istorie și muzeograf înainte de a intra pe scena...

Donald Trump plănuiește retragerea SUA din OMS în prima zi de mandat

Donald Trump intenționează să scoată Statele Unite din Organizația Mondială a Sănătății (OMS) chiar în prima zi a unui eventual nou mandat prezidențial, pe...

2024, record de drumuri rapide. Alți 21 km deschiși pe A7 Moldova

Începând de astăzi, la ora 16:00, traficul va fi deschis pe Lotul 1 Dumbrava-Mizil al Autostrăzii Moldovei A7 (Ploiești-Buzău), un segment de 21 km....
Ultima oră
Pe aceeași temă