3 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăTot ce trebuie să știți despre ingrășămintele bio

Tot ce trebuie să știți despre ingrășămintele bio

Să-ți construiești propria grădină este ca și cum ai porni într-o călătorie continuă. O călătorie plină de văi muntoase, unde vezi grădini înflorite, eșecuri sumbre și tot ce se află între acestea.

Dar, un lucru de care trebuie să aibă grijă orice grădinar este sănătatea solului. Cu toții visăm la o grădină abundentă, sănătoasă și rodnică, dar este important să știm cum ajungem acolo.

Pentru început, menținerea sănătoasă a solului este cheia unei grădini frumoase, iar modul în care facem solul hrănitor pentru plante este ceea ce va face sau distruge grădinile noastre. Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că solul dumneavoastră primește toți nutrienții este hrănirea constantă cu îngrasaminte bio de la OGORUL.

Primul pas: Cunoașteți nutrienții

Oamenii au nevoie de proteinele și carbohidrații lor pentru a supraviețui. În mod similar, plantele au nevoie de nutrienți pentru a se dezvolta. Trebuie să știți că plantele au nevoie de azot, fosfor și potasiu și de alți nutrienți (microelemente) pentru a crește. Dar ar trebui să știți, cum și când plantele au nevoie de acești nutrienți.

Potasiu:

Plantele bogate în potasiu rezistă excelent la stres. Câteva plante bogate în potasiu care pot fi folosite pentru a stimula creșterea altor plante sunt Păpădia, Consolul, Alliums (usturoi, praz și arpagic).

Azot:

Azotul trebuie utilizat în primele etape ale dezvoltării frunzelor și tulpinii unei plante și utilizat în sezonul în care plantele încep să înflorească și să fructifice. Câteva plante bogate în azot sunt nalba obișnuită, urzica dar și leguminoasele (mazăre, fasole, soia) care fixează azotul în sol, crescând fertilitatea acestuia

Fosfor:

Fosforul ajută la creșterea puternică a rădăcinilor la începutul perioadei de vegetație, în special la dezvoltarea culturilor de rădăcinoase sau la noi transplantări.

Avantajele îngrășămintelor bio

Îngrășămintele sintetice ar putea fi bune în ziua de azi, dar îngrășămintele bio vă vor menține solul sănătos și productiv pe termen lung. Îngrășămintele bio oferă siguranța și sănătatea solului pentru o perioadă lungă de timp. Iată care sunt beneficiile îngrășămintelor bio față de omologii lor chimici.

Îngrășămintele bio sunt sigure și sănătoase pentru plante

Îngrășămintele bio sunt sigure pentru plante, mediu înconjurător și chiar și pentru animalele de companie. În timp ce îngrășămintele chimice sunt produse folosind o cantitate semnificativă de combustibili fosili, dăunează sănătății solului pe termen lung și adesea se scurg în sursele de apă din apropiere, cum ar fi iazurile sau lacurile și le poluează.

Îngrășămintele bio funcționează lent și constant, dar întotdeauna câștigă

Solul descompune încet îngrășămintele organice și apoi solul și plantele primesc toți nutrienții de care au nevoie. Îngrășămintele chimice sunt rapide, dar pot supraalimenta plantele, dăunează sănătății solului și pot deteriora plantele prin arderea lor.

Îngrășămintele bio funcționează bine pentru sol

Utilizarea produselor organice îmbunătățește textura solului, permițându-i să rețină apa pentru o perioadă mai lungă de timp. Ele nu numai că vă ajută plantele să crească, ci și îmbunătățesc sănătatea solului, în timp ce îngrășămintele chimice fac solul neproductiv pe termen lung prin epuizarea nutrienților solului.

Îngrășămintele bio sunt ușor de utilizat

Sunt ușor de utilizat și aplicat, pur și simplu adăugați-le în sol sau pulverizați-le pe frunze. Indiferent cum le folosești, îngrășămintele bio adaugă nenumărate beneficii plantelor și grădinii tale, oferindu-le toți nutrienții de care au nevoie. Îngrășămintele chimice pot fi periculoase, nu numai pentru plante, ci și pentru animalele dvs. de companie. Există o mulțime de alte moduri de a vă hrăni plantele cu nutrienți bio. Îngrășămintele chimice forțează plantele să crească. Cu toate acestea, alegerea îngrășămintelor bio este o opțiune ieftină, ecologică și sănătoasă pt sol, plante, fructele și legumele obținute pe care doriți să le consumați și fără risc pt animalele de companie.

Cele mai citite

Anvelope mixte versus anvelope de iarnă

Utilizarea unui set de anvelope tip all-season poate reduce considerabil costurile de exploatarea ale unei mașini, dar este bine să știți și care...

Avem 40.000 de joburi neocupate și 451.000 de șomeri

Piața muncii va fi afectată de îmbătrânirea populației, ponderea celor activi, de peste 65 de ani, va depăși 30% în 2035 Numărul locurilor de muncă...

Buffon, dezvăluiri fascinante! Care e cea mai mare slăbiciune a fostului portar italian

Gianluigi Buffon, considerat unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, a făcut dezvăluiri surprinzătoare în cadrul conferinței de lansare a autobiografiei sale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă