Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă miercuri că echipele operative au restabilit parametrii minim tehnici necesari pentru repornirea CET Progresu, astfel că, pe măsură ce va creşte temperatura agentului termic din centrală, alimentarea punctelor termice va reveni la normal în maximum 24 de ore.
„ În data de 27 august, în urma unor dezechilibre în reţeaua primară, cauzate de manevrele pentru izolarea tronsonului Nicolae Grigorescu, unde trebuiau începute lucrări de reparaţie, parametrii tehnici au scăzut sub valorile minimale tehnice, declanşând agregatele din CET Progresu, iar centrala s-a oprit forţat. Echipele companiei au fost mobilizate în mod operativ, pentru identificarea şi rezolvarea cauzei care a provocat dezechilibrul. La efectuarea manevrelor pentru golirea tronsonului sus-menţionat, s-a constatat că una dintre vanele ce asigurau perimetrul tronsonului, cu diametrul DN 1000 mm, din intersecţia Bulevardelor Nicolae Grigorescu cu Basarabia, nu etanşa. Această problemă a dus la scăderea parametrilor în reţea. Ca măsură imediată, vana a fost dublată cu încă 4 perechi de vane. Ulterior, încă din cursul nopţii echipele au lucrat pentru restabilirea parametrilor minimi, astfel încât să fie îndeplinite condiţiile necesare pentru repornirea centralei CET Progresu”, precizează Termoenergetica pe Facebook.
Potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, prin manevre specifice, echipele operative au restabilit parametrii minim tehnici necesari pentru repornirea centralei, astfel că, pe măsură ce va creşte temperatura agentului termic din centrală, alimentarea punctelor termice va reveni la normal în maxim 24 de ore.
Tot miercuri, a fost finalizată şi lucrarea de înlocuire a unui tronson de conductă Dn 700 mm – în zona străzilor Sergent Nuţu Ion, Sebastian şi Buzoieni, fiind deja începute operaţiunile de punere în funcţiune a punctelor termice din Sectorul 5, mai anunţă sursa citată.
Bucureștenii vor plăti mai puțin pentru apă caldă și căldură
Ministrul Energiei promite facturi mai mici în Capitală, după fuziunea ELCEN cu Termoenergetica
Sebastian Burduja anunță adoptarea unui proiect de lege important, care va fi înaintat Parlamentului României, prin care se crează cadrul legal pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica. Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, la inițiativa Ministerului Energiei.
“De ce această fuziune? Pentru că va reduce facturile la întreținere, va asigura funcționarea sistemului, va eficientiza cheltuielile și va pune punct, o dată pentru totdeauna, scandalului permanent din jurul datoriilor acumulate de Termoenergetica, față de Electrocentrale București ELCEN”, anunță într-o postare Sebastian Burduja.
Conform calendarului solicitat directorului general ELCEN, Claudiu Crețu, fuziunea se va putea încheia cel târziu în februarie 2026, după evaluarea activelor și parcurgerea tuturor pașilor de către ambele companii, mai precizează Burduja.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!