16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăSe dau amenzi pentru comercianții care scriu prețurile foarte mic

Se dau amenzi pentru comercianții care scriu prețurile foarte mic

Marile oferte din magazine care iau ochii clienților pentru că au fost scrise cu litere prea mari sau prea colorate și care sunt valabile, doar în anumite condiții, iar prețurile reale scrise mic nu vor mai exista pe piață peste 30 de zile.

ANPC au constatat acelaşi lucru, aşa că, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial, îi obligă pe comercianţi să afişeze cele două preţuri folosind aceeaşi dimensiune şi culoare a caracterelor.

,,Toate prețurile afișate trebuie sa aibă aceleași caractere de font, culoare, mărime și alte caracteristici. Aceste prevederi, obligatorii atât in cazul produselor comercializate prin vânzare directă, cât și la distanță (online), sau in cazul utilizării instrumentelor de fidelizare emise de operatorii economici, intră in vigoare in termen 30 de zile de la data publicării in M.Of. (26.06.2023) a ordinului nr.182/2023.”, potrivit ANPC.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Primele lucrări la pasajul Doamna Ghica, la mai puțin de jumătate de an

La mai puțin de 6 luni de la inaugurare, au apărut primele probleme la pasajul de la Doamna Ghica, un proiect care a...

Burduja se anunță candidatul PNL la Primăria Capitalei. VIDEO

Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, președintele PNL București, este prezentat drept candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei. “Cândva...

Percheziții în București la mafia permiselor. Procurorii au descins la 12

Percheziții de amploare în București la mafia permiselor. Sunt vizate persoane care falsificau fișele medicale pentru șoferii care solicitau reînnoirea permisului de conducere....
Ultima oră
Pe aceeași temă