16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăSalariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților

Salariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților

Pentru prima dată în România, salariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților, anunță un articol postat pe site-ul termene.ro.

În luna februarie 2024, media salarială pentru femei a ajuns la 6.026 de lei. Astfel, media salarială pentru femei a depășit pentru prima dată media salarială pentru bărbaţi, care a fost de 5.804 lei. Aceste date sunt transmise de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

În urmă cu cinci ani, media salarială pentru femei, rezultată din salariile brute declarate de către angajatori, era de 3.648 de lei. La acel moment, media salarială pentru bărbaţi era de 3.819 lei.

În paralel cu creșterea salariilor, și numărul femeilor angajate a crescut. În februarie 2024, numărul femeilor salariate a ajuns la 2.746.988, faţă de 2.935.948 salariaţi bărbaţi. În februarie 2019, numărul femeilor salariate era de 2.673.896, faţă de 2.865.532 bărbaţi, arată datele provenite de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Termene.ro este o platformă complet automatizată care oferă acces direct la informații oficiale, în timp real, despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din...

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...
Ultima oră
Pe aceeași temă