0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăEconomieEconomie internăRomânia dispare de pe harta mondială a turismului

România dispare de pe harta mondială a turismului

România dispare de pe harta mondială a turismului, avertizează un comunicat de presă transmis de Asociația Incoming Romania.

„Pentru prima oară după anul 1980, destinația România lipsește de la World Travel Market (Londra)”, subliniază comunicatul. Potrivit acestei surse, World Travel Market este al doilea cel mai mare eveniment expozițional de turism din lume.

„O țară dăruită cu frumusețe fără seamăn și peisaje de vis, cu un potențial turistic extraordinar, își pierde și bruma de turiști străini care o vizitau anual în fața noului val Covid 19, dar mai ales din cauza nepăsării grave a celor care trebuiau să aibă grijă de turismul românesc”, susține Asociația Incoming Romania.

Criza Covid afectează major dorința străinilor de a vizita România. Odată cu intrarea României pe lista roșie și cu creșterea deceselor din cauza acestei boli, „cei câțiva turiști străini care aveau de gând să vină în România în această toamnă au anunțat agențiile de turism și unitățile de cazare că renunță la țara noastră în favoarea unor destinații mai sigure și mai cunoscute”.

România dispare de pe harta mondială a turismului

Soluția propusă de Asociația Incoming Romania este înființarea unei „Organizații de Management al Destinației”. Această organizație ar fi un organism profesionist independent care să coordoneze promovarea turistică a României.

Decizia de înființare a noii organizații ar trebui luată de premierul României.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă