16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăRomânia dispare de pe harta mondială a turismului

România dispare de pe harta mondială a turismului

România dispare de pe harta mondială a turismului, avertizează un comunicat de presă transmis de Asociația Incoming Romania.

“Pentru prima oară după anul 1980, destinația România lipsește de la World Travel Market (Londra)”, subliniază comunicatul. Potrivit acestei surse, World Travel Market este al doilea cel mai mare eveniment expozițional de turism din lume.

“O țară dăruită cu frumusețe fără seamăn și peisaje de vis, cu un potențial turistic extraordinar, își pierde și bruma de turiști străini care o vizitau anual în fața noului val Covid 19, dar mai ales din cauza nepăsării grave a celor care trebuiau să aibă grijă de turismul românesc”, susține Asociația Incoming Romania.

Criza Covid afectează major dorința străinilor de a vizita România. Odată cu intrarea României pe lista roșie și cu creșterea deceselor din cauza acestei boli, “cei câțiva turiști străini care aveau de gând să vină în România în această toamnă au anunțat agențiile de turism și unitățile de cazare că renunță la țara noastră în favoarea unor destinații mai sigure și mai cunoscute”.

România dispare de pe harta mondială a turismului

Soluția propusă de Asociația Incoming Romania este înființarea unei “Organizații de Management al Destinației”. Această organizație ar fi un organism profesionist independent care să coordoneze promovarea turistică a României.

Decizia de înființare a noii organizații ar trebui luată de premierul României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zelenski merge în Franța pe 6 iunie la a 80-a aniversare a debarcării din Normandia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va asista pe 6 iunie în Normandia la aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliată în Franţa, a...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...

DIICOT a reținut două persoane pentru că au vândut diferite cantități de substanțe psihoactive

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Constanța au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă