7 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăProgram de sprijin pentru HoReCa. În România, 75 la sută dintre restaurante...

Program de sprijin pentru HoReCa. În România, 75 la sută dintre restaurante aruncă mâncare

În România se lansează un nou program de sprijin pentru HoReCa, în condițiile în care, în țara noastră, 75 la sută dintre restaurante și cantine aruncă mâncare.

F&B Business Accelerator lansează un nou program de accelerare dedicat startupurilor de tehnologie care activează în HoReCa, Retail sau industrii conexe. F&B Business Accelerator anunță si un parteneriat cu McWin, cel mai important fond de investiții care activează în HoReCa, FMCG și retail. McWin este acționar în peste 1600 de restaurante la nivel global, printre care Burger King, Popeyes și L’osteria.

Noul program este prezentat de Robert Agarici, Project Manager F&B Business Accelerator.

17% din hrana produsă la nivel mondial ajunge să fie aruncată la gunoi. În România, aproape 75% din restaurante și cantine aruncă mâncare. Etichetarea greșită a alimentelor este o altă problemă majoră cu care se confruntă sectorul de mâncare și băuturi. În momentul de față, trasabilitatea lanțului de aprovizionare este un proces anevoios și plin de hibe. Așa ajungem, de exemplu, să cumpărăm produse bio care nu sunt bio. În Marea Britanie, 55% din peștele consumat este etichetat greșit. În România, am avut cazuri de hering colorat vândut ca somon. Cu ajutorul tehnologiei, atât risipa alimentară cât și problemele ce țin de trasabilitatea lanțului de aprovizionare pot fi rezolvate. Intersecția dintre tehnologie și industria alimentară poate crea extrem de multe oportunități și ne dorim să găsim acele idei și startupuri pe care să le ajutăm să scaleze la nivel internațional”, a explicat Robert Agarici.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Câți bani economisesc, în medie, românii și cum îi folosesc

Majoritatea preferă să păstreze banii în casă, nu să-și deschidă conturi de depozit în bănci Un român din doi reușește să economisească lunar, iar suma...

Inteligența artificială: ce oportunități și ce riscuri prezintă tehnologia modernă pentru companii

Inteligența artificială (AI) nu mai este doar un termen la modă, ci o tehnologie implementată pe scară largă în diverse industrii. Totuși, utilizarea instrumentelor bazate...

Cozi uriașe la vulcanizări, chiar și noaptea. Șoferii așteaptă ore întregi pentru schimbarea cauciucurilor

Prima zăpadă și teama de amenzi i-au adus pe șoferi în număr mare la vulcanizări, unde s-au format cozi de sute de metri. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă