21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internăProducția de hidrocarburi a Romgaz, în scădere cu 5,25% în prima jumătate...

Producția de hidrocarburi a Romgaz, în scădere cu 5,25% în prima jumătate a anului

Producţia totală de hidrocarburi a Romgaz a scăzut, în primul semestru al acestui an, cu 5,25%, comparativ cu perioada similară din 2022, la 15,41 milioane barili echivalent petrol, de la 16,26 milioane bep, conform datelor transmise, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

În primele şase luni din 2023, au fost extrase 2,383 miliarde bep de gaze naturale, brut (minus 5,24%), producţia de condensat fiind de 10.940 tone (plus 3,04% comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2022).

Cantitatea de gaze naturale din producţia internă valorificată s-a ridicat, în primul semestru al acestui an, la aproape 2,35 miliarde mc (minus 5,32%).

Din depozitele de înmagazinare s-au extras 1,157 miliarde mc de gaze (plus 6,16%) şi s-au injectat 859,7 milioane mc (plus 10,08%).

În ceea ce priveşte producţia de energie electrică, aceasta s-a ridicat la 497,6 GWh, fiind cu 8,64% mai mică faţă de cea din primele şase luni ale anului trecut.

SNGN Romgaz a devenit unul dintre cei mai mari producători şi principal furnizor de gaze naturale din România.

Acţionarul majoritar al companiei este statul român, cu o participaţie la capitalul social de 70,0071%. Începând cu data de 12 noiembrie 2013, acţiunile emise de Romgaz sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Totodată, acţiunile societăţii sunt suport pentru certificate globale de depozit (GDR-uri) emise de The Bank of New York Mellon, GDR-uri care se tranzacţionează pe Bursa de Valori Londra.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

EURO 2024: Ungaria-Elveția 1-3. Căpitanul maghiar Dominik Szoboszlai a intrat în istorie

Ungaria - Elveția, cel de-al doilea meci al Campionatului European din Germania, s-a încheiat cu succesul elvețienilor, scor 3-1, potrivit Digi Sport 1. Partida de...

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...

Marcel Ciolacu e clar: “PSD va avea candidat la prezidențiale”

Într-un for statutar al Partidului Social Democrat, s-a decis că PSD va prezenta un candidat pentru funcția de președinte al României, a declarat sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă