28.7 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023
AcasăEconomieEconomie internăPensiile speciale pentru primari se amână. Pensiile militare mici se indexează

Pensiile speciale pentru primari se amână. Pensiile militare mici se indexează

Pensiile speciale pentru primari se amână, conform unei Ordonanțe de Urgență care va fi emisă de Guvernul României. Informația în acest sens a fost prezentată, miercuri seară, de înalte surse din cadrul Guvernului.

Pensiile speciale pentru aleșii locali urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie 2022. Dar acest termen se prorogă (se amână), au precizat sursele citate. Momentul introducerii acestor pensii va fi probabil amânat un an, adică până la 1 ianuarie 2023.

Pensiile speciale pentru primari se amână pentru a nu agrava deficitul bugetar

Aceeași Ordonanță de Urgență, care se va aproba vineri, 17 decembrie 2021, va avea și alte prevederi. Pentru a nu crește deficitul bugetar, anumitor categorii de bugetari nu li se vor mări salariile. De exemplu nu se vor mări salariile medicilor și ale asistentelor medicale. În schimb, pentru infirmiere și brancardieri, care au acum cele mai mici salarii, ele se vor mări. De asemenea se vor plăti drepturile salariale pe care angajați din Ministerul Justiției le-au obținut în instanță.

Cu privire la pensiile militarilor, acestea nu se vor mări, dar unele dintre ele se vor indexa. Indexarea se va aplica la pensiile militare mici și va fi echivalentă celei de la pensiile civile. Vor fi indexate pensiile militare care au în acest moment valori nete sub 2500 de lei.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:31

VIDEO: Explozii și incendii pe un șantier din Hamburg

Un incendiu a izbucnit pe șantierul de construcție al unui nou centru comercial din Hamburg. Două persoane au fost ușor rănite. Imaginile video încărcate pe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 472: Pentagonul anunță o nouă tranșă de ajutor militar pentru țara invadată

Ministerul american al Apărării a anunţat un ajutor militar suplimentar de 2,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, care va conţine capacităţi esenţiale de apărare...

„Vulgar”, noul single semnat de Madonna și britanicul Sam Smith

Cântăreața americană Madonna și britanicul Sam Smith colaborează și scot un single numit "Vulgar." Atunci când i-a prezentat pe Sam Smith și Kim Petras la...
Ultima oră
Pe aceeași temă