16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăParlamentul votează bugetul de stat pe anul 2024

Parlamentul votează bugetul de stat pe anul 2024

Senatul și Camera Deputaților se vor reuni în ședință comună, în ziua de miercuri, 20 decembrie 2023, pentru a vota bugetul de stat pe anul 2024.

Parlamentarii urmează să voteze proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2024 și proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Înaintea votului final, în plenul Parlamentului se va desfășura “continuarea dezbaterilor” asupra celor două proiecte de lege, apoi dezbateri pe articole și anexe, indică programul Camerei Deputaților.

Potrivit site-ului Camerei Deputaților, votul final asupra celor două proiecte ar putea începe la ora 16,30.

Cu o zi înainte, la data de 19 decembrie, Comisiile de buget – finanțe din ambele Camere au dat raport favorabil asupra celor două proiecte de lege. Anterior, la data de 15 decembrie, guvernul Ciolacu aprobase ambele proiecte de lege.

La votul din plenul Parlamentului, din 20 decembrie, este de așteptat ca ambele proiecte de lege să fie aprobate cu majoritate de voturi. Apoi, ambele texte de lege vor fi trimise președintelui României, pentru a fi promulgate.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă